Pages

Wednesday, February 23, 2011

CELOTEH tentang : CURANG ( part 3 )

SETIA

ya! itu tajuk hari ini. eh, tapi kat tajuk atas pasal curang!

ok, ia memangla pasal curang. tapi ini dah penutup dah. xkan nak citer benda sedih aje. tekananlah pembaca nanti. apelaaa...

ok, yang tadi tu monolog dalaman dalam diri sahaja. jangan layan.

sebelum ni dah 2 post aku bercakap, berceloteh, membebel tentang curang. ADOYAI, penatla citer pasal curang. asyik - asyik jumpa lagi orang yang buat macam tuh kat kawan aku. aku kompemla sedih sekali. tak faham aku kenapa perlu curang.. APA NAK JADI DUNIA Oiiii.....KRONIK kan? haha (promote tajuk blog)

daripada kita curang, baik kita setia. setia pada semua. Barulah kita dipanggil CAKAP SERUPA BIKIN. bila dah berjanji setia, kita tunaikan! bukan tetap berfoya - foya, gembira melanggar janji! apedaa...bila dah jadi setia, baru orang suka kita beb! baru ramai gadis jatuh hati! hahaha dah star mengarut aku ni.

KEBAIKAN SETIA?

ya, ia main point untuk malam ni. malam sok juga, eh, lusa pun boleh...anda tahu seronoknya setia? anda tahu tak? kah3..mestila tahu kan? dah korang nak pasangan korang setia, mestilah korang tahu apa faedahnya, kalau tak ada faedah, baik korang suruh pasangan korang curang hari - hari ngan korang kan? haha


aku tahu korang tahu, tapi aku nak gak kongsi pendapat aku tentang kebaikan setia nih haaa...mungkin ada yang boleh tambah semua kan....kan?? wei, jawabla! KAN?? hahahaha guraw sahaja ok kawan - kawan.

tak mahu kata banyak, gua cuba listkan kebaikan setia dari pandangan mata hati wa...



---> SETIA ITU KACAK.

kenapa aku cakap ia kacak? kerana pasangan korang akan rasa korang ni sangat kacak bila korang ni tetap setia walau apa pun. TETAP KACAK ok! walau korang ni seburuk gorilla sekalipun, korang akan tetap dianggap kacak oleh si dia. xcaya? tanye aku skang pat....(haa??) hahahaha

---> SETIA ITU BAHAGIA

bukan NAMA HOSPITAL atau wad peakit gila, tetapi bahagia betul la kawan - kawan! dah korang masing - masing setia, mencintai sesama sendiri, tak ada curang - curang tu haa....kompom lah bahagia kan. SWEET la bak kata si gadis zaman sekarang..EUWWWww.....(ok, pengaruh video itu ye. anda faham, saya tahu)

---> SETIA ITU MEMUDAHKAN

kenapa mudah lak ni?? aku mengarut kot....WOI!! mana ada!! serius ni! memang memudahkan! bila kita setia, xde dah perasaan cemburu yang menebal dalam diri. kepercayaan antara satu sama lain meningkat berkadar langsung dengan kesetiaan kita ye kawan - kawan. dan bila tiggi graf itu meningkat, WOW!! senang dowh....kurang gaduh - gaduh, kurang bermasam muka, kurang krisis cinta, kurang bil telefon untuk spare untuk pujuk pasangan masing - masing and macam - macam lagila. korang bolehla listkan sendiri.

---> SETIA ITU CINTA

bila kita setia, baru kita panggil CINTA oK! ini bermadah pujangga bermacam bagai tentang cinta. ku pasrahkan hidup ini untuk dirimu lah, ku hinggapkan kasih tulus ini khas buatmu lah apelah, tapi xsetia. itu bukan cinta!! two slap up to your face!! bila kita kata CINTA, setia itu kena ada beb. tak gitu?

---> SETIA ITU AKU

dah mula lagi dah. lu promote diri lu ke apa brader? lu bujet lu baikla setia bagai...
eh, aku xmaksud pun promote ke apa. aku nak gak puji diri aku sendiri. peh, dari tadi cerita pasal orang lain. aku nak gak! hahahaha...gurau - gurau jela kawan - kawan!! maaf andai ada yang tersilap sepanjang 3 episod CELOTEH tentang : CURANG ni haa....aku saja - saja je..bujet - bujet macam drama bersiri lah kan...hahaha

laki ni setia ok! tapi dengan basikal je

ini pun setia. tapi atas badan dia je. kaki? huh! hampeh





AKU MINTAK MAAF ANDAI ADA TERKASAR BAHASA DAN KATA. AKU HANYA INSAN YANG INGIN MENCUBA SESUATU YANG BARU DALAM DIRI AKU. BIASALAH, REMAJA KAN.


TERIMA KASIH PADA YANG SUDI BACA OK!


DAPATKAN DI PASARAN!!


1 . CELOTEH tentang : CURANG ( part 1 )
2. CELOTEH tentang : CURANG ( part 2 )
3. CELOTEH tentang : CURANG ( part 3 )



*ai, komenlah cket..kan comel camtuh..:D

8 comments:

aniss said...

haha . nice try . keep it up ! :)

Simpleblanklife said...

haha waaah.. terharu aku dia ni pun komenlah! kah3....ok2...support gue ye! haha

miss atie said...

interisted . nice lah entry kau ni . rjin kau wt . :)
suke .
tengs sharing information . :)

Simpleblanklife said...

haha xde nye rajin...30 saat je ni aku taip. (haa??) haha guraw je..ala, saje mengarut2..aku kan mmg hebat mengarut nih....haha

TAYAR PANCIT said...

hai awak :) saye da join awak :)http://tayarpancit.blogspot.com/2011/02/dari-manchester-ucapan-terima-kasih.html

Simpleblanklife said...

haha thanx taw!! he3... ok2...aku usya2 blog kau juga ok! :P

hanisa sabrina said...

ye,sy mmg comel.sbb tu sy comment.faham2.hahah.

byknya celoteh curang kau..

Simpleblanklife said...

hahaha okla, kali ni aku ngakula kau comel....(ikhlas kononnya )
hahaha watever, tapi aku tetap rasa gmbira kerana komen kau nih! haha

banyak? iskh, mana ada...cket je tuh...hahaha saja2 je