Pages

Thursday, June 2, 2011

Lepas Tetap Lepas

" Awak tak ada benda nak cakap kat saya ke malam ni? Dah nak masuk hari esok dah ni. "

" Kenapa? Saya tak fahamlah. Saya nak kena cakap apa? "

" Tak apalah kalau macam tu. Take care sayang "

gagang diletak. Ops, itu zaman dulu.

*semula

Butang merah ditekan. Panggilan pun putus. Aku tergamam akan soalnya tadi.

" Apa yang dia nak aku ucap? Tak kan lah suruh cakap I love U sampai 300 kali?? Tak faham aku. Lantaklah. " monolog sendiri.


Aku baring di katil kegemaranku sambil merenung nyamuk yang hinggap di lenganku. Wah, sedap betul kau sedut darah aku ye. Ingat free ke apa. Bayar 2,3 ringgit tak apalah jugak.

PAPP!!!
Mati pun kau nyamuk!! amek!

eh, bunyi lak hp gua. sape mesej ni......

 *nada ringtone handphone sony ericsson berbunyi.

oh, awek gua mesej. Apa lagi dia nak. Tadi kata nak tidur dah.


Awak, saya baru je habis sambut bezday saya dengan kawan - kawan. Saya sampai sekarang masih menunggu ucapan dari awak. Saya ingat awak saje nak jadi orang terakhir wish. Rupanya terus tak cakap apa - apa. Awak lupa lagi la tuh. Dahla, saya faham awak memang macam tu. Sabar jela. Dah, g tidur sana sayang!!

ops, besday awek gua rupanya. Shit, macam mana boleh aku tak perasan.

------------------------------------------------------

Aku memang pelupa sedikit orangnya. Kadang bukan pelupa, cuma malas nak mengingat. Aku paling lemah dalam menghafal. Itu memang hakikat. Aku akuinya. Sapa yang pernah duk sebilik dengan aku dari dulu taw la macam mana aku selalu kehilangan barang walau baru je 2 minit lepas aku pegang kat tangan aku. Dah tua sangatkah aku?

Lupa besday awek sendiri. Ada orang cakap aku kejam, tapi aku mintak maaf lah sebab aku memang pelupa. Lagipun memang kat family aku dari aku kecik, tak pernah sambut besday. Serius.

Tapi tu cerita lama. Sekarang tak ada awek dah. Gua single dan tak sedia nak ada awek lagi. Takut aku kecewakan orang lagi. HAHA sekarang ni pun aku rasa dah ramai perempuan menyumpah seranah aku. Aku redha jela. Aku memang heartbreaker kot bak kata si azazelayeya. Main sebat je aku tukar nama orang. HAHAHA lantaklah, gua bosan malam ni, tak taw nak tulis apa.

tak ada idea nak letak gambar apa, aku sebat jela letak gambar ni. Abaikan jela ok! HAHA


Yang baca, gua harap jangan tacing - tacing sebab ini bukan entry sedih mahupun jiwang. Semata - mata mengarut.

Lu like? Lu punya sukalah! :D










9 comments:

sergeant keroro said...

hahaha. nice! :)

Simpleblanklife said...

hahaha aku bosan dowh..tu yang entah hape2 aku mencarut malam ni..sabo kan jela ye

adwafarahin said...

kuciwa die x wish beday

Hakim IS Mikah said...

bapak smart layout...jeles aku.........

cik azeya said...

name saye cik azeya bukan cik azazelayeya. dasar heartbreaker yang cepat lupe! harharhar.

bapak aku kate kalau cepat lupe dia suwo makan semut banyak banyak.

-.-'

Simpleblanklife said...

HAHAHA memang kecewa. apa kesannya? aku rasa ko pun taw kan adwa oii....penat nak kol lepas tuh. KAH3...

Simpleblanklife said...

hakim, poyolah kau...aku sedang mencari lagi layout ni...tapi tak jumpa yang betul2 aku suka lagi...ingat nak blaja coding la lepas nih.

Simpleblanklife said...

CIK AZEYA!! HAHA kena capital, baru senang ingat..keh3..maap2..aku men sebat je...
semut? aku rasa menatang tu memang selalu aku tertelan masa kecik2 dulu kot...adoyai...

cik azeya said...

ahh. tiada maaf bagimu. !
kecuali dengan pizza sekeping.
kehkeh