Pages

Thursday, June 2, 2011

Cinta Adinda

aku suka baca benda yang SWEET.

Cuba korang try baca.

" i'll always be beside you untill very end . wiping all your tears away . being your super duper girlfriend . i'll smile when you smile & feel all the pain you do , & if you cry a single tear , i'll promise .. i will cry too. i'll always needed time on my own . i never thought i .. need you there when i cry . and the day feels like years when i'm alone .. and the bed where  you lie . its made up on your side .. the words i need to hear will always get me through the day . and make it ok .  to let you know that i'm missing you whenever we apart and i'am feeling all the happiness we've known and somehow i feel better then because i clearly see. since i hold you close within my heart , you always here with me ."


SWEET kan? meleleh air mata i. I taw U Oll pun suka kan.

Bila bercinta, memang segalanya indah. Dan untuk menghangatkan bahang percintaan itu, sebuah lagu cinta harus didendangkan ataupun diberi lagunya kepada pasangan masing - masing untuk menyampaikan rasa cintanya. Biasalah, zaman muda - muda kan.....


lagu melda ahmad menjadi pilihan

Aku mula jatuh hati kepadamu
Setelah kau kata cinta padaku
Masing-masing dulu punya pasangan
Akhirnya kita bersama
Pertama kali kita bersua bertentang mata
Terasa ada kimia di antara kita

Kau kucup pipiku
Kau bisikkan cintamu
Kau kata baby I love you
Kau cairkan hatiku
Bahagia
Ku rasa disaat kita berdua bersama
Memandang bulan terang
Menyaksi bintang-bintang
Kau seru akulah pelangi cintamu


Bahagia
Ku rasa disaat kita berdua bersama
Memandang bulan terang
Menyaksi bintang-bintang
Kau seru akulah pelangi cintamu
Kau seru akulah pelangi cintamu


Lagu sudah sampai. Sudah dihayati segala rentak dan rencah nadanya. Waah, semakin panas cinta kita. Aku cintakanmu lebih dari segalanya. Aku suka kamu melebihi apa yang kau sangka. Aku sanggup curahkan segalanya. Aku sayangkan kau bie.


Segalanya berlalu dengan pantas. Nafsu menguasai diri walhal syaitan sedang berehat di tepi. Salah siapa?


Maka terjadilah ini...


ni lagi 1 punyaa hal . aku tau dlm dunia ni tak ramai ponpuan ada DARA. skrg susa nk dpt girl yg ade dara . aku kesah ape org nk pggil aku bohsia ? lau kau mara org pggil kau bohsia , means betol la yg kau tu bohsia . sedar sedar la weh .. jgn ingat dlm dunia ni aku srg je tade dara ! pkir sbelum ckp . YEAHH . aku jujor la dgn korang , AKU DA PERNAH MAEN ! puas ? ade ke org nak mngaku mcm ni ? takkan punya .. bia org nak pandang hina kat kita . asalkan kita adeMARUAH DIRI ! thankyou :)


Kemudian bila putus cinta, baru nak cari ingat NAMA ALLAH. Baru perasan cket yang diri tu Islam. Tapi aku tak pastilah sedar ke tak. Cuma ingat jela.

Ya-Allah , apa salah aku dan apa dosa aku pada dia Ya-Allah . Kenapa aku harus terima semua ni ? Aku terseksa Ya-Allah . Ya-Allah , bukakanlah pintu hati dia Ya-Allah . Hidup aku terseksa Ya-Allah . :'(Hanya kerana engkau ada yg lain , tergamak engkau mudah berpaling . Sengaja engkau mencari sebab , supaya kita berpisah . dlm terdesak kalau kisah bertakhta , akhirnya kita terpisah jua . agar mudah engkau bersamanya setelah ku tiada . :'(aku tahu aku tak secantik Maya Karin , tak secomel Lisa Surihani dan tak sweet mcm Gita Gutawa . tapi bagi aku tu sume tak penting . asalkan aku setia and aku jaga kau dgn hati yg ikhlas . betol tak ?


------------------------------------------------------

Semua petikan dari gadis adinda, Manusia paling jujur dalam kelasnya tersendiri. Terbaik. Semoga kau terus maju bermain dengan pakwe kau sampai mengandung. Kau baru 14 tahun. Muda sangat. Banyak masa nak berubah. Aku harap sangat kalau ada gadis yang sudah terlanjur, bertaubatlah. Masih ada ruang. Kalau rasa sakit dihina keluarga dan rakan - rakan walaupun sedang cuba berubah, terimalah dengan hati yang redha. Itu ujian dan balasan atas kesilapanmu. Bersabarlah. Masih ada manusia yang ingin membantu. Percayalah.

Sudahlah, aku rasa bosan melihat orang memaki itu dan ini. Memaki itu membinakah? Lebih - lebih lagi ditujukan kepada gadis 14 tahun? KOnfem dia tak dengar. Akal pun baru nak bercambah. entahla. Aku kot yang bodoh.

Sudahlah kawan - kawan, jom tidur. Dah lewat dah ni. :)

*14 tahun? Aku first tengok video blue pun masa form 4. Tengok pakai tape lak tuh. Teknologi sekarang memang merosakkan kan bila disalahguna?




15 comments:

sergeant keroro said...

hehe. setuju! XD

Zulfikar Hazri said...

nampak gayanya DARA adinda sudah mula menjadi Hype... hehehe...

apa la minah tu bengong sangat smpai mcm tu...

Simpleblanklife said...

@sergeant keroro
trimas keroro...HAHA sabo jela...

Simpleblanklife said...

Brader zul, Hype melampau dah dia tu haa...kah3...
biasalah, bila urban menjadi tuhan, macam tu lah.

" u kenal djblend? pavi pun u tak kenal, ada hati nak kenal dgn i "

Ayat dia menunjukkan yang dia memang kaki gempak. HAHAHA

Shaherah said...

tahu xpe.. shera umur 14 tahun tak tahu ape2.. innocent je muka..

Simpleblanklife said...

hahaha taw pun....pakai tudung pun senget2 lagi kot...KAH3... zaman skola dulu dak pmpuan siap letak plastik lagi bagi depan tudung tegak. Tiba2 aku teringat lak. skang ada lagi kah?

kaizen said...

nak kiamat...macam ni laa dunia..

cik azeya said...

aku nak nyanyi gak same same. hahaha

*aku 14 tahun, tengah belajar main basikal.

Simpleblanklife said...

weyh, takut gua dengar tu kaizen...serius aku ni tak cukup amal lagi nih...hu3...

Simpleblanklife said...

hahahaa samelah kita..aku g bandar 10 KM naik beskal masa form 2 setiap minggu... baru belaja isap rokok.err.....

kaizen said...

ulasan dr aku...

http://mhs-kaizen.blogspot.com/2011/06/apa-nak-buat-dengan-manusia-macam-ni.html

Alin said...

hmmmm makin menjadi2lah bdk sekolah sekarang :(

Si DauN CeRi said...

pasal budak perempuan tu.. die silap sbb buat mcm tu.. kalau betul die tahu apa tu maruah diri, die xkan bukak aib die kat orang lain. Macam mana murkanya Allah tu kalau hamba die buat silap, DIA lagi murka kalau hambanya itu mendedahkan dosanya kepada orang lain.. Seolah-olah die bangga die dah buat dosa.. Hopefully budak tu dapat hidayah..amin~

Simpleblanklife said...

Trimas kaizen...gua dah baca dah. kompem. HAHA

Alin, sabo jela kan...gua pun tak paham!

Ops, gadis jakartah! aku pun harap macam tu. Aku doa untuk dia dan untuk aku juga. Harap kita semua mampu jadi lebih baik esok hari untuk mengelakkan tergolong dalam kalangan mereka yang rugi.

AdindaEvans 4th Floor selang dua bilik said...

Terima kasih kerana backup saya...saya tahu,dalam hati awak masih ada sekelumit perasan suka kat saya.kapel ngan saya nak?Tapi,saya dah xde dara la.Boleh?