Pages

Wednesday, June 1, 2011

ISTILAH DALAM INTERNET



Beberapa istilah internet yang kita selalu guna yang maksudnya dalam bahasa inggeris tapi secara tidak langsung ada maksudnya dalam bahasa Melayu. Iye Ke?
---------------------------------------------------


LOL - Lawak Oi Lawak ( Laughs Out Loud )

OMG - Opocot Mak Gua/ Owh Murah Gila ( Oh My God )

OIC - Ok, I i Chief / Oh Ia Camtu  ( Owh I SEE )

HTH - Harap Tiada Halangan  ( Hope That Help )

IMO - Ikut Minda Orang  ( In My Opinion )

IAC - Ini Apa Case? / Ini Apa Cerita?  ( In Any Case )

AFAIK - Aku Faham & Aku Ini Ketahuan  ( As Far As I Know )

ASAP - Asal Secepat Atau Pantas  ( As Soon As Possible )

BTW - Bergerak Tanpa Waswas  ( By The Way )

OTW - Okay Tepat Waktunya  ( On The Way )

TY - Terima kasih Ya  ( Thank You )

TYVM - Terima kasih Yang Versi Mendalam  ( Thank You Very Much )

LTNC - Lama Tak Nampak Cuma  ( Long Time No See )

CMIIW - Cuma Mengingatkan Ia Ikhlas Weyh  ( Correct Me If I Wrong )

FYI - Fahami Yakini Informasi  ( For Your Information )
----------------------------------------------------


Lu Kreatif? Pepandailah Lu adjust sendiri bagi lagi lawak. HAHA

12 comments:

kaizen said...

demm!!!

Simpleblanklife said...

Deria Engkau Memang Menakutkan!! (DEMM!!)

kaizen said...

ciss!!!

Shaherah said...

wah.. tak sangka.. macam pelik gak bunyi nyer kan..

blog-tips-kurus said...

entry yg hampir sama tapi tak berapa serupa. hehe! :-)

Zulfikar Hazri said...

Noob tu ape?

Simpleblanklife said...

Shaherah, HAHA memang pelik. gua baca ni dekat ujang pun dah ketawa2 dah...menjadi gak lawak mereka kadang2...KAH3...

Simpleblanklife said...

aiseyhmen, memang aku copy pun. Habislah aku kena saman nanti. mati aku. HAHA aku rasa lawak, aku letak je...hu3
peminat ujang akak ni? :D

Simpleblanklife said...

Noob? err...err...entahla...dalam kamus tak ada ea? tapi biasa budak pakai menggantikan perkataan loser. hu3

cik azeya said...

hahahaha. buatlah makne noob pulak.

nak tahu. hehe XD

Simpleblanklife said...

hahaha aku pun tak taw sangat...tbe2 teringin nak kaji lak. HAHA

Mejuez said...

ahahah tak boleh blah.. ! :D