Pages

Monday, January 30, 2012

Lagenda Perut Setan



Cuti sebulan harus ditempuhi dan baru seminggu ku lalui. Kebosanan melanda bila kat rumah ni. Internet pun susah dapat. Ni pun tibai brukben mak aku. Dah pepagi ni bila dia dah tidur, baru aku pakai. Bukan sebab apa pun, aku hilang mood online kalau kat rumah ni. Game jela aku ngadap hilangkan bosan waktu - waktu macam ni.

Waktu siang, dipenuhi dengan tidur, makan dan keluar ngan kawan - kawan pusing mall berhampiran usya gadis - gadis bawah umur. Kalau dah area mall petang - petang memang penuh golongan awek macam tu lah. Nak buat macam mana, jadilah pedo jap untuk menghilangkan bosan. Tapi ok gak, sebab aku pandang awek golongan macam tu manalah mantap lagi,  tak ada nafsu pun, jadi kuranglah dosa hendaknya. Dah, jgn percaya dakyah aku ni, sesatlah jawabnya. Mandatori sesat.

------------------------------------------------------------------------

Duduk kat rumah ni perut memang naik. Mana tak nya, selama duduk rumah sewa, tibai megi pun dah rasa pizza, dapat jumpa nasi campur dah macam dapat asam pedas macaroni. Ni duduk rumah pagi ada sarapan, tengahari ada nasi putih, petang ada jemput - jemput. Malam lepak minum ada roti canai. Bayangkan berkilo - kilo beban bertambah secara tidak sedar!

" Tak sedarlah sangat kalau kau dah tibai makan je manjang kan..."

Ok, kau diam. Dasar anon. Taip cerita sendiri, sendiri bangkang diri sendiri.


Aku pernah buat survey pasal manusia perut boroi ni. Dan hampir kesemua manusia kurus ni tidak tahu hakikat di sebalik perut boroi oleh golongan - golongan berisi macam aku ni.

Ya, hampir semua tidak tahu!


Kenapa boroi? Sebab berlemak bukan, tapi kenapa orang gemuk ni biasanya ada tenaga lebih berbanding orang kurus, cuma kelemahannya pada stamina yang ciput lebih - lebih lagi pada perokok macam aku. Cepat pancit. Sebelum akad nikah, pastinya berhenti rokok 2 minggu dan mencari stamina sebaiknya untuk memberi first impression yang memberangsangkan pada bini aku nanti.


Kali ini aku ingin memberitahu rahsia di sebalik perut boroi manusia sejagat ni. Err...aku lebih tepat. Ni rahsia ni antara kita je tahu. Cerita sini, habis sini. Jangan bagitahu orang lain tahu. Dan sistem MultiLevel menggunakan ayat jangan bagitahu orang lain itu akan terjadi. Itulah manusia.

Perut aku kedepan bukan sebarang depan.
Dia inginkan kemajuan.
Dia ingin lebih dari organ dan anggota lainnya
Dia sedikit tamak
Dia ingin meneraju.

Dia gemuk. Ok, ini paling tepat rasanya.


Di bawah ini ialah ilustrasi menggunakan paint.

Inilah realitinya!

Kami tetap ada 6pax macam The Rock! cuma mungin tidak mahu takbur, tidak mahu riak, kami menyembunyikannya.

Dipercayai juga ia mampu memberikan keselamatan dan keselesaan maksimum.

Lebih anjal, lebih selamat katanya.

Kalau nak taip mesej masa bersandar di kerusi pun, keselesaan itu terjamin. Sandar dengan tenang pada kerusi, letakkan tangan sambil memegang telefon bimbit di bahagian atas perut. Sifat geografi perut itu sendiri akan mengelakkan telefon bimbit dan tangan anda tergelongsor ke bawah. Bukan sahaja ketika menaip mesej, boleh juga dipraktikkan ketika bersilang tangan, membaca suratkhabar atau novel dan boleh juga ketika kekenyangan.

Dipercayai juga ada pendapat mengatakan boroi ini sebagai lambang kekayaan dan kemasyhuran.

Siapa tahu bukan!

----------------------------------------------------------------------

Haish, bukan aku boroi sebab pemalas. Cuma ia memberi keselesaan dan perlindungan berterusan.

Bukan sebab pemalas, tapi mungkin juga super malas.

Dahla, apa aku mengarut malam ni. Jom tidur. kroihhh.....


p/s : Kroihhh.....Krouihh.....Piiiuuu.....




19 comments:

APi said...

perempuan kata, boroi la comel..
ye ke?
keh3

pha is said...

baca entri ni sambil gosok2 perut "1 pack" aku... hehehe

Akim Iqbal said...

Bergetar 1 pack aku baca entri ni

missSenget said...

wakaka..

ni membela diri sendiri ke ape..?

ke tengah memujuk diri sendiri selepas di caci manja..? :p

Innanie | Ariffin said...

6 pax gay! eh? hahahah

sergeant keroro said...

haha, sengal. aku kering, 6pax aku tersembunyi jugak. lol

haikal blank said...

sedang memujuk hati. kahkah

Anyyss Shuhaimi said...

haha! orang boroi ni special. simpan tenaga di perut. syukurlah

An Najwa said...

" Kalau nak taip mesej masa bersandar di kerusi pun, keselesaan itu terjamin. Sandar dengan tenang pada kerusi, letakkan tangan sambil memegang telefon bimbit di bahagian atas perut. Sifat geografi perut itu sendiri akan mengelakkan telefon bimbit dan tangan anda tergelongsor ke bawah. Bukan sahaja ketika menaip mesej, boleh juga dipraktikkan ketika bersilang tangan, membaca suratkhabar atau novel dan boleh juga ketika kekenyangan. "

kah3x... aku tak tahan gelak baca part ni..

A.I said...

yang aku tau boroi tanda bahagia.

kawan2 laki aku kalo ada wek elok je boroi.
dah clash masing2 nak kurus, nak hilangkan boroi.

atau mungkin boroi macam cincin kat tgn pompuan kot.
laki boroi dah berpunya. cam tu ek?

haikal blank said...

wow.

lelaki jaga badan untuk wanita. itu mungkin ada betulnya. sebab kalau boroi macam aku, tak ada awek nak sangkut. pheww...HAHA

littledolphin said...

SENGAL!

contohilah erut yg boroi kerana ia sentiasa maju ke hadapan BAHAHAHA

berhenti merokok dua minggu sebelum nikah untuk memberi first impression yg memberangsangkan.LOLOLOLOL

haha.tak leh bla ! cuba fikir macam tu setiap hari,mesti boleh berhenti merokok. :P

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hehe perut tanda kebahagiaan ;p

zulfikar hazri said...

hahaha, org perempuan ckp. boroi ni suspension mantap. sedap buat peluk. org ckp la. aku tak ckp. hahaha

Hakim said...

aku dah agak dah!!Aku dah cakap disebalik lemak,ada six pack.Tapi mereka tak percaya!!

haikal blank said...

six pack orang boroi berbentuk separa bulat, bukan plain macam abam besi.

Aesya Zealous said...

boroi hensem takpe. mcm haikal blank. kan kan..


wahahahahaha

haikal blank said...

boroi ni cute orang cakap. tapi ada syarat.

-Hanya dan jika maka dompetnya penuh dengan not - not berharga-.

.diannorhayati. said...

hahaha.,


bengong je entry :p