Pages

Monday, January 9, 2012

Bahanan Kekeliruan



First sekali, kita tatap awek cun kat atas ni. Bila waktu ngah study ni, segala benda nampak best. Conteng pakai paint pun best walhal bukan boleh jadi 3-D atau semulajadi aku reti lukis. Buruk gak, tapi best. Err..hanya bila mood study tu muncul. Lagha! lagha! celaka punya paint.

*aku pun keliru lukisan ni lelaki ke perempuan. niat aku nak lukis perempuan tahu.


----------------------------------------------------------------------------


Hari itu seperti biasa. Aktiviti lepak bersama James Gordon (nama timangan) dan Mario sphelzenig (nama samaran) bersama beberapa orang lagi rakan sudah amat sebati dengan diri aku. Nama pun melepak, mestilah best. Rileks dan enjoy tanpa perlu stress seperti waktu study atau sewaktu kerja. Emm, sewaktu KERJA, tidak merangkumi waktu mengular.

" KahKahKah muka pecah, pakai seksi cam hanjing. Memang lengkap pakej ko untuk aku bahan." Derai tawa tak henti.

kachinggg...kaching....ringtone hp aku berbunyi. 

"Eh, nombor asing, awal 5 pulak tu. Member celah mana lak ni."

Dengan cool, aku tekan button hijau dan letakkan di sebelah telinga aku.

" Abang, baby baru minum milo ais ni....."

What the fuck. Aku turunkan hp aku ke paras separa pinggang. Apa celaka ayat macam tu dengan aku. Siapa ni? Macam mana dia ada nombor aku? Sapa dajal aku ni? Dah nak kiamat ke? Macam - macam persoalan muncul dalam kepala hotak aku. Seriusli shit perasaan masa tu.

Aku tahu, mesti ada orang dajal aku ni. Serius tak logik kalau bapuk ni dapat nombor aku secara tiba - tiba. Aku cancel kan call tu dengan pantas. Boleh menyebabkan sawan berpanjangan kalau borak dengan dia lelama. Kalau perempuan, boleh lagi stim ke apa. Ni suara laki, ayat macam tu. Boleh mandul woo.

Aku rileks, check message sent manalah tahu ada orang salah guna kredit aku untuk mesej bapuk ni. Ok, clear. Tak ada mesej mencurigakan. Aku beralih kepada call list pulak. Eh, ada something wrong. Aku ada call nombor tadi setengah jam lalu. Sah! ada orang miscall bapuk pakai nombor aku! Tengok waktu call, ok dah dapat tangkap dah siapa orangnya. sah!

" Celaka kau Jun Dong Gook (nama persis korea). Kau tadi buat apa kat hp aku? Haa...sengih! sengih! "

" Rileksla bro, awat? tadi ada awek call hang ka? "

" Awek butoh pak hang! itu bukan lubang, itu belalai! "

" KAHKAHKAH ko tu la, tak kenai lagi. Dia dulu ja ada belalai, sekarang dah tadak! dah potong dah! "

" Mampuih p la. Lu memang celaka. HAHAHA sial nye Jun Dong Gook. "


Setelah beberapa minit, akhirnya aku difahamkan bahawa bapuk tu takkan mesej. Kau miscall dia, dia dengan pantas akan miscall kau nantinya. Member aku pernah dapat topup layan dia borak. Dah bapuk tu kol, member aku lak mintak topup. Dia mungkin bertelinga kuali dapat tahan suara - suara rengekan lelaki macam tu. Aku dengar 5 patah dah berdarah - darah dah. Tak kuat aku ni katanya. Whateverr......




--------------------------------------------------------------------------


Aku tertanya - tanya kadangnya bagaimana boleh wujud kekeliruan identiti macam ni. Aku pun tak tahu part mana nak keliru lagi. Kalau dah suara, otot, urat  - urat, bentuk hidung, kemaluan pun dah 7 inci dah, bukan 1.5 mm pun nak kata keliru lagi identiti dia aku rasa ada something yang tak kena kat situ.

Percayalah cakap aku, lelaki yang nak jadi perempuan takkan cukup sifat nak jadi perempuan. Kenapa?

1) Korang tak boleh mengandung.
2) Terang - terang tak boleh nak datang haid.
3) Korang tak boleh bermanja dengan bapak korang macam perempuan yang lain.
4) Korang tak boleh punya nak dapat lelaki kacak dan hensem macam aku.
5) Korang tak mampu nak cun walau apa pun korang buat. Mekap tak membantu.

Ok, jauh mencarut. Abaikan.

Fikir punya fikir, hanya ada beberapa je jawapan yang sipi - sipi nak relevan. Itu pun aku buat - buat pejam mata je luluskan.

  • Dah memang bodoh + bangang
  • Putus cinta dgn wanita dan tukar jantina. Lelaki baik, perempuan jahat katanya. Kalau tukar jadi wanita baru boleh dapat lelaki yang baik. Kalau tak tukar jantina tak boleh, berdosa seks sama jantina.
  • Dah memang bodoh + bangang


-------------------------------------------------------------------------------


Dahla, makin ke hutan kalau aku sambung menaip lagi kang. Jom sambung belajar. Ada 3 paper lagi ni.

*ada sesiapa nak nombor bapuk tu? aku ada save lagi. kehkeh 






13 comments:

Anum said...

saya percaya lelaki x leh jadi perempuan

telor power said...

kes parah nie.....kehkehkeh

Lucifer said...

Kelakar gila, aku siap terbayang-bayang dah.

hanaahmad said...

bak mai num dia, aku nak kasi dia insaf. kah3

zulfikar hazri said...

hahahaha, boleh mandul dengar suara.. hahahahahaha...


kawan ko level dajal lebih kurang aku ngan kawan2. haaha

Innanie | Ariffin said...

sumpah entry ni kena carut ngan pondan!!!!

abang-abang sangat entry kau ye!

haikal blank said...

Anum : yeah, itu yang bagusnya. kehkeh

Telorpower : parah memang parah. tapi tak apa, ada ubi ada batas. lol

Luc : bayang biar berpada. Jangan sampai termimpi, boleh mengundang celaka. hhaha

Hana: fuhhh...jangan dowh. kau tak tahu kisah selanjutnya pasal bapuk tu. ngeri wooo....

Zulfikar: kedajalan orang muda katakan. tapi sebab benda2 macam ni ada cerita nanti kalau berjumpa. kehkeh

Fatin : i masih muda, belum abang2 lagi. adik2 lagi ni....baru je mumaiyiz. :P

Lieyanna Esmeralda said...

hahaha...sempat lagi ko hekal...exam woii exam...

littledolphin said...

hahahaha.lawaklah!

dan dalam masa yang sama,menakutkan. o.o

si ngokngek said...

ada orang ckp bapak lagu ayu dr gadis melayu..wakaka

APi said...

kau try dulu hekal..
tak try tak tahu..
kah kah kah

LelakiSemalam said...

" Awek butoh pak hang! itu bukan lubang, itu belalai! "

ayat yang aku rasa teramat terpegun...:)

.diannorhayati. said...

kah kah kah.

aku boleh bantai gelak bace. giler la,baby baru pas minom milo ais ye?

ko g la kt belalai tu,cnfrm idop ko bahagia weh,ape pon sume report kat ko tanpe perlu risau atau cemburu akan saingan. hahahahaahah

save lg x no nye skrg? meh inbox. haha