Pages

Thursday, October 13, 2011

Metaforia


nota latest aku semasa di kelas 


Oleh kerana aku di dalam mood berjiwang sekarang, aku pun suka lagu - lagu jiwang tiba - tiba. Tapi bukan jiwang mendayu anuarzain atau pop justinbibir. Aku dengar lagu yang jiwang cool macam ____ dan _____. Memang okla untuk mood jiwang macam aku.

" Apa lagunya? Kau jangan nak tipu kitorang lak haikal wei. Ada aku cabut pankreas kau buat sup kang. "


Eh, rileksla. Itu kan hak peribadi aku. Malulah aku nak mention. Ko jangan nak melebih lak mintak macam - macam. Ada kau yang aku siang paru - paru kang pakai lidi. Baru kau tahu erti penyesalan.


Assignment berlambak macam  anak ikan tilapia di dalam mulut bapak dia sekali keluar. Memang memeningkan nak cari site pembinaan dan siapkan projek haramjadah. Tapi aku suka je sebab itu semua peluang aku nak timba dan gayung pengalaman sebanyak mungkin sebelum alam pekerjaan yang memenatkan tu tiba.

ayat sedap hati je tu.


Untuk hari ni, lagu pilihan aku ialah dari band projek pistol. Tak kenal? Anak didik edrie hashim tu. berlambak dah lagu dia dalam radio baru aku tahu dari band projek pistol. Penat aku cari. Aku suka lirik dia yang jiwang dewa zeus tu.

Kat sini aku nak kongsi lirik dia. Video? Korang search je kat youtube tajuk lagu dia. Mesti ada. Selalu keluar kat XFM memalam. Siang pun selalu. Kira dah top la ni tapi aku tak tengok lak ranking lagu ni kat carta xfm.


Serius aku suka lagu ni. Korang tak suka? Korang memang peminat justin bibir sejati kalau korang tak suka lagu ni. Kesedapan lagu ni setaraf dengan kesedapan lagu pelamin anganku musnah dari mariah carey tahu! Rugi tak search kat youtube kalau tak pernah dengar lagi. Serius rugi. 




Projek Pistol – Metaforia
Telah terpercik rasa pilu segalanya
Satu keindahan tiada umpama
Demi kasih yang silam
Telah ku serah segala
Biarkan nyata nanti
Kau tahu ertinya
Telah terpanah jiwa
Paut indah dunia
Kau dan aku menari bersama
Lafaz janji setia
Terbang ke hujung dunia
Memadu kasih hingga hilang bicara
(pre-korus)
Wahai kasih bawa aku terbang
Melawan angin bintang kejora
Wahai kasih kau yang aku sayang
Kau pasti kan datang
(korus)
Berjanjilah pada cinta
Metaforik indah selamanya
Menyanyilah wahai kasih
Hingga hujung kemuncak
Satu keindahan satu kemanisan
Di hati indahnya tiada tandingan
Kita berpegang tangan beriringan berjalan
Mengharap mimpi tadi akan berulang
(ulang pre-korus & korus)
Menari dan menarilah
Lagu indah tari sang pencinta
Ku pastikan kau merasa
Puncak dunia terindah
Pasti yang ada di hati
Pasti kan terukir nanti
Pasti kita menanti
Pasti…
(ulang korus)


Aku nak bagi kat encik awek lah macam ni. Eh, cik awek. awek gua perempuan, jangan risau. Sekarang juga aku nak bagi tapi....er.....errr....awek aku pun aku tak jumpa lagi. ada yang jumpa tak? Bolehlah kenalkan kat aku.


19 comments:

Bilal binti Robah said...

aku bila bace tajuk lagu tu
aku ter'dabel mining'

maafkan aku
T.T

namaakulynn said...

*try dengar kejap.

norinaomar said...

sekali sekala menjiwang takde salahnya...kasi layan tension

nak cari awek eh.bukan lelaki senang je ke nak tackle awek,perempuan yang susah sebab macam terhegeh2 plak

missSenget said...

abeskan belajar dulu...


nnt ko da kaya giler, ko petik jari je..

kalo x sepuluh org dtg, mgkin sorang ade..

Anum said...

n3 yang sangat menarik

littledolphin said...

masalahnya ialah...

saya memang tak dengar lagu jiwang. =.="

ada lagu lain yg melibatkan ala-ala linkin park tak? XD

TAKNAK LAGU JIWANG. xP

hanaahmad said...

aku suka lagu2 projek pistol. suara vokalis die sangat mengancam....aku suka lagu wanita seluruh dunia tu. pergh...

Miss Dolce and Gabbana said...

laa..kau baru tahu.haish.Kesiannya.Dalam hati ada taman rupanya kau ye haikal :D

RepublicAku said...

aku gila dgn lagu 'wanita' mereka kool gila...

A.I said...

tajuk lagu macam best sajaa.

meha aku try dengar japp!

.m y z. said...

hahahaha terbaik gilee ayat! maaf. saya bukan peminat that bibir -.-'

Nin Ahmad ツ said...

Jiwang tue cool wey.dun wori.haha

NuR 'aQiLaH said...

uiks,

semat nya nota masa kat kelas -__-"

cik yuki said...

skrg pn aku tgh jiwang . . haha

.::syifa::. said...

x penah tahu langsung tentang lagu tu..adeh

Lucifer said...

tak hantar artwork dekat kaos?

Lieyanna Esmeralda said...

HAHAHAHAHA...

J.Syazwana said...

okey nak pergi search kat youtube jap. :D

| cik azeya | said...

gua dah lame tinggalkan dunia kejiwangan . lu bile lagi?