Pages

Thursday, July 14, 2011

Surat Untuk Dianne Danielles






Mohammad Haikal bin Kacak Melampau,
No. 36, Jalan Samurai Terbang,
Kampung Melukut Tak Sudah,
888000, Kluang, Johor.                                                                                   012-7755440

_______________________________________________


Dianne Danielles,
Kelas 6 Restu,
Sekolah Rendah Aku.
888000, Kluang, Johor.

13 SEPTEMBER 2000

gadis,

MEMOHON IZIN UNTUK BERKENALAN DENGAN LEBIH RAPAT (usyala lebih kurang)


Saya, Mohamad Haikal bin Kacak Melampau bernombor ic, 900639-01-3677 ingin memohon jasa baik cik adik untuk mengizinkan saya untuk berkenalan lebih rapat dengan gadis yang ditujukan surat ini. Saya ingin berkenalan dengan lebih rapat kerana di atas sebab - sebab yang tertentu yang akan saya sebutkan di bawah ini.


2) Hati saya terbuka pada awak kerana senyuman dan lirikan mata awak yang amat menggugat perasaan saya. Makan tak lena, tidur tak kenyangla bak kata orang tua - tua. Apabila mata kita bertentang sesama kita, Fuuhhhh....hati saya berdegup kencang laksana tali gitar dimainkan Joe Wings pada dingin malam. Setiap malam saya termimpikan wajah awak walau penat untuk bermandi junub hampir pada setiap pagi. Demi awak, saya sanggup apa sahaja. Senyuman awak pemusnah segalanya. Hati batu saya hancur berganti taman bunga yang mekar laksana cendawan tumbuh selepas hujan. Alangkah indahnya penangan senyumanmu wahai gadis.


3) Apabila bercerita tentang gadis melayu, saya tertarik dengan gaya awak berjalan laksana pungguk rindukan bulan goyangan lengkungan serviks pelvismu itu. Oh, mataku terpaku melihat sopan santun langkahmu, tutur katamu yang lembut sangat sempurna seperti apa yang saya idamkan selama ini. Awaklah calon awek yang paling saya cari selama ini sejak darjah 1 lagi. Awak pernah tengok yujiezz? wow, bentuk badan awak umpama jenna jameson ketika muda. Amat menggiurkan walaupun awak baru berumur 12 tahun, serius.


4) Saya amat berharap perhubungan kita selama ini sebagai rakan sekelas dapat didekatkan seterusnya dirapatkan tetapi tidaklah sampai bersenggama bersama - sama. Saya belum bersedia memandangkan UPSR akan menjelang tidak lama lagi. Nak study, malas. Tu yang saya kemaruk ingin merasa nikmat bercinta ni. Saya berharap cik adik sebagai gadis pilihan saya dapat menerima pelawaan saya untuk membenarkan saya mengenali cik adik dengan lebih rapat lagi dan harap - harap dapatlah kapel.

Sekian, Terima kasih.


IKHLAS DARI INSAN YANG MENCINTAIMU,

&%%^&^&%(^$^$&
(MOHAMAD HAIKAL BIN KACAK MELAMPAU)





awek darjah ENAM tersebut




Kalau surat cinta yang gua tulis masa sekolah rendah dulu menjadi surat separa rasmi, adakah begini hendaknya jika diulang pada zaman sekarang yang penuh dengan teknologi?

Apa barang kan surat - surat ni. Bebudak sekarang ada handphone masing - masing, tekan sms je. Nak up cket, hantar gambar MMS. Nak rare, 3G la apa lagi baru boleh nampak muka. Mahal ke? mana ada. Topup pun mak yang bayar, apa ada hal! Nak betul - betul rare?

Bukak skype, WC la apa lagi. Baru boleh daring - daring atas katil, bukak sana sini. Comel GITTEEWWW.

Fak.


*Betullah bahawa benda yang paling jauh dengan manusia ialah MASA YANG TELAH BERLALU. Rasa kan jauh dia? HEHE











47 comments:

akuwanblur90 said...

terbaik.. haha

Engku Sofea said...

sweet gile surat. :)

sms dah bosan dah laaaa sbnrnya


http://engkusofea.blogspot.com

haikalblank said...

hahaha bla!

luqman zakaria said...

haha :P gud gud! harap arap die terima surat kau nih~

Syazwan Che Deraman said...

kreatif betol kau nih!.
bhahaha..
nice!

haikalblank said...

hahaha yela ko tuh!

SCD, trimas! gua menghargainya.

Beeha B. said...

adoyai!

Rafidah Farhana said...

Melampau doh! Surat ko kasi. Aku cadangkan bagi kat bdk sekolah menengah. Yang baru nak merenyam tu.
Tak jahat pun kan?

Rafidah Farhana said...

Melampau doh! Surat ko kasi. Aku cadangkan bagi kat bdk sekolah menengah. Yang baru nak merenyam tu.
Tak jahat pun kan?

Zulfikar Hazri said...

makin hari makin bermellowdrama entry2 kau.. penuh seni penulisan.. hahahahaha


tapi, yujiez tu apa haaaaa????

haikalblank said...

haha rafidah! aku rasa sesuai lagi pada skola menengah, tapi ada kes sekola rendah yang advance gak! hehe


Zulfikar, tak ada seni pape pun. mencarut banyak. HAHA err...yujiezz ialah laman sosial satu hala. HAHA

Kucing Serius. said...

Surat cinta terbaik! Ahahahaha :D

Fieka Shafika said...

hahaha, MELAMPAU!!!

Wadai Kipeng said...

sepohon kayu daunnya rimbun,
lebat buahnya serta bunganya,
walaupun hidup seribu tahun,
kalau gay apa gunanyaaaaa ~

fairuz said...

ok yujiezz tu aku tak paham lagi?


lepastu aku nak tanye lah kat kau ek. dulu2 pernah ke anta surat cinta kat anak dara orang mase darjah 6? haha just asking ok.



lagi, aku nak tanye lagi. hahah byk pertanyaan sungguh. bukak kaunter pertanyaan lah. bulih? hahaha.
kalaulah kan, satu hari nanti ko jumpe awek yg btul2 kau nak buat bini, tapi bila kau tau kisah mase silam dia yang teruk, kau nak terima dia tak? even though mase tu dia dah berubah?
haha ala2 macam cite nora elena lah ni. jawab2!!

hana sudradjat said...

macam baca karya sastera lah pulak =.=

but nice one! :D

haikalblank said...

GAY! wtf~! HAHA

Fairuz, Yujiezz ialah laman web sosial satu hala yang diblog oleh streamyx. broadband boleh lagi. tapi jump kan dns, semua boleh. HAHA

darjah 6? aku tak pernah bagi surat sebab aku tak reti pape pasal suka meyuka ni. Dulu aku skema.hehe.
tapi ada sorang darjah 6 dan sorang darjah 5 bagi surat kat aku. Baca, koyak, buang. HAHA

soalan tereakhir sangat panjang tapi aku hurai pendek.
aku tak kisah asalkan dia betul - betul berubah. Bekas pelacur yang bertaubat sepenuhnya lebih mulia dari aku. aku ni pun bila nak berubah? hmm....

amir aizat said...

haha kelakar lar!

kaizen said...

demmm gler wehhh....

fairuz said...

laman web sosial satu hala tu apala? hahahahaa

nub said...

tulis surat lg peeling. time antaq siap dengan ayaq mata..tak pun ayaq lioq dok gelak bahak2. haha

haikalblank said...

kita bersosial, tetapi ianya berlaku satu hala. antara kita dan kita. HAHA

ok, google image sendiri. keh3..

haikalblank said...

HAHA feeling bai pakai surat. sebab penuh misteri. satu hari menanti balasan surat itu sungguh menerujakan. mendebarkan gitteeww..auww...KAH3

AZTIQAH said...

agk2 kalau aku tulis gini dkt Criastiano ronaldo boleh tak??
haha

muhamadsufian89 said...

aku rasa zaman surat dulu lagi best kot. dapat surat dari peminat puas fikir tu nak sorok mana. takot kantoi dgn warden punya pasal. tapi aku nak cakap yg surat kau ni terbaiikk la!! hehe

wanhamiza said...

nak jugak surat camni. ekekekeh

haikalblank said...

aztiqah, boleh aje. tapi kena translate kepada bahasa portugal la...keh3.

HAHA nak sorok dari warden memang payah woo...kalau kantol kena kahwinkan kat perhimpunan woo...mampus.

wanhamiza, surat ni mengandungi unsur2 yg tidak sesuai kot. HAHA

NJJ said...

haha, open secret jap. surat menyurat ni masih applicable untuk saya walaupun sms dan tempat nak chat2 banyak kat web. especially nak balik cuti sem. tp pos by hand jek. surat handwriting jgk rasanya lebih ikhlas. kalau sms, short jek. x feel.


by the way, sangat lah x sesuai untuk standard 6 punya budak. yep. surat ko ni ada unsur2 yang bahaya. tercengang kot bdk drjah 6 bc, sbb x paham. haha

NNisa said...

haha. boleh sampai ke tu?

haikalblank said...

hahaha NJJ, itu terbaik namanya...hehe romantik dowh kalau pakai surat.,.nampak cool giler. macam bila kita tgk mini cooper. macam tu lah cool dia..HAHA

ala, itu contoh je. dah penulis aku, mesti kena macma tuh. AHAHA


NNISA! takley dan takkan sampai! hehe

Miss Dolce and Gabbana said...

haiyaa..kau minat mini cooper gak ke? oh by the way entri ini sangat sweet ok.tergelak jap aku baca.Teruskan usaha untuk menulis entri yang terbaik! :)

haikalblank said...

aku yang bulat dalam mini coop, bapak cute sial!! HAHAHA

keh3....trimas. aku ada idea, aku hembus je. hehe

Mejuez said...

Masa berlalu berlalu meninggalkan sepihan kaca.. :) tinggal kan kita sisa sisa untuk menjamah semula..

:D surat yang dikirimkan macam ni patut kita ulanginya semula... kan lebih best lagi.. kalau main surat2 anta2 ni ada soul sikit.. >_<

haikalblank said...

wanz mejuez, keh3...

gua pun memang nga rancang nak taip surat, bagi awek dalam kiriman rasmi bersetem. pergh, siap resume belakang dia. HAHAHA gila.

Eyka said...

sweeettt gilaaa laa entri kau ni cun! haha:P

#terbaikk! sukee :)

nOobieStesT said...

Lol..aku dapat mksd kau

Lucifer said...

lulz. terbaik punya surat.

J.Syazwana said...

orang sekarang ni ada henpon pon tetap jugak nak sayang2 kat facebook ! nyampah !! hahaha kan dah emosi :P

baberuthless said...

kemain benau surat cinte lu bro ~ HAHAHA !

naDhi_islamic said...

cuba bayangkan mak +adik pompuan + gru agama awk bca bnda ni...apa yg mrka akn fkir tntg awk??

haikalblank said...

baberuthless haha kemain? ada gaya2 zaman sekarang punya percintaan tak? huh!

Nadhi Islamic, aku ada jawapan aku sendiri akan penulisan aku ni. Kau nak kata aku kotor? inilah hakikat dunia sekarang. Inilah hakikat perbualan budak2 SEKOLAH sekarang. fahami balik apa yang aku tulis. Apa isinya?

aku menyokong cinta zaman teknologi sekarang atau cinta dulu jarak jauh menggunakan surat? berjumpa di sekolah pun bertabirkan daun pintu!

Sekarang? hampehh....budak2 zaman sekarang makin hanyut. makin lupa diri. maaf kalau aku mengkritik dengan cara kotor. ya, aku yang sesat mungkin. maafkan aku. :(

misskurengasam said...

satu post yg ckop berkesan untuk budak sekolah yg mcam aku ni yg pyh sgt nak igt format karangan..confirm lepas ni xlupe dah format surat rasmi..

haikalblank said...

HAHA sengal. tapi aku rasa masa main pakai surat dulu, nak jumpa pun segan, lagi nak pegang tangan. :)

ayat dalam surat bujet jiwang! HAHA

banding dengan teknologi skang? hemm...dak2 makin open. Ya, open neraka luas memanggil.

ummu najwa ladzim said...

Yujiez??hotak kau!12tahun baru..sah kau jahat masa sek ren dulu..hohohoh

PEHAL ADA KOMEN YG KONDEM KAU??SIALAN..

haikalblank said...

HAHAHA aku mana reti bodo benda2 tu dulu masa kecik2!! apedaa...

weyh, itu bukan kondem, itu teguran..kau yang kondem dia ni apahal...HAHA bengong ko nih. dah, takperlu sialan2 bagai. beradab cket...! :D

cik azeya said...

ape barang dianne danielles. tak ada taste lah lu . hak4

haikalblank said...

kau tak tahu masa dia skola rendah hot kot...HAHA

kau sibuk dengan kerja kau je..KAH3..