Pages

Thursday, June 23, 2011

Kemarahan Burung Aku.

Semasa aku memasang niat untuk mencari patung ANGRY BIRDS untuk diletak di kereta pada 2 bulan lepas, aku diherdik member - member kerna dikatakan GELI dengan patung burung bodoh tu. Aku hanya mengangkat kening tersenyum..

" HAHA mampuslah, gua rasa menatang ni comel dowh. Lu tak main game dia lagi bolehla lu cakap macam tu. Lu try main yang dah sampai babi tu pakai topi koboi tengok macam mana.." aku menyejukkan hatiku sendiri.

Lantaklah, aku ni kadang - kadang bila sampai sentimental dalam kepala, segala jenis benda pelik aku buat. Tapi setakat beli gantung - gantung kat kereta kerana aku rasa ia comel tak adalah pelik mana pun. Ramai je orang letak bantal 'nighmare' dekat belakang kereta. Kartun 'AMY' si gadis merah pun banyak orang beli letak sebagai perhiasan di kereta. Aku diamkan sahaja.

Mahal, RM12 untuk patung kecik itu tapi aku keluarkan not RM50 meminta taukey green cabin membungkuskan dua. ya, yang merah dan kuning. Baru ada pasangan, kang sorang2 kesian pulak. kan?


memang angker, tapi comel.


---------------------------------------------------------


 Sebulan berlalu, segalanya berubah. Dah bersepah di kedai. Murah - murah pula. gampang! kata hatiku. Sebijik macam aku punya RM 10 je. Oh, rugi aku. Ramai dah letak dekat kereta dah patung tu. Dem, tak menarik dah. Aku bukak balik dan letak dekat kereta ayahanda tercinta di rumah.

'Selamat Hari Bapa......" lagak ku bujet seorang anak yang baik.


--------------------------------------------------------


Sekarang musim baru. Profile picture mula diletakkan gambar angry birds. Fenomena apakah! Sekadar suka - suka. Pergi mampus orang cakap apa. Aku dah 2 minggu pakai Default pic angry bird di FB. Comel je aku rasa. Lu sibuk apahal? Bukan aku letak gambar lutut aku ke, pusat ke, buah pinggang ke atau gambar Sora Aoi dalam nada mengghairahkan!

Burung pula dah memang sinonim dengan lelaki! eh, tak ada kaitan ea?


Semalam ke kelmarin, aku berkomentar dengan BLOGGER HEBAT yang ku kenal di Universiti. Owh, ayat dalam blog dia memang hebat dan ada info. Yang gadis, pasti teruja dengan blog beliau dan menyangka beliau kacak bergaya seperti Jeff Sepah, walhal hanya seperti sebuah selipar kayu. Korang serius kecewa.

blogger - blogger gadis yang baru naik, better melawat blog beliau. Memang baik brader ni lebih - lebih lagi bila gadis comel bertanyakan sesuatu. Gurau jela! dia ni tak pilih orang, ko semangat menulis, dia mesti support. konpem!


Haa, teringin kan taw sapa dia yang ku sebut?

dia juga sedang mengaruk angry beards ni. Kenapa gua cakap macam tu? Lu layan PIC kat bawah ni.


-----------------------------------------------------------


blogger terompah caring













Kau tak nampak, aku cucuk mata sorang - sorang ok.

Ceitt!! jom layan entry lama gua dekat bawah ni!

30 comments:

nawal addina said...

angry bird nie menatang hape ?

wan zuliyana [apel] said...

ayah aku pakai nokia n8 kot. mak aku gune samsung. .aku dondoldkan angry bird. pastu bapak aku main sampai pagi bute. balik keje terus main. hahahahaahaha

last2 dye mintak aku donlodkan utk henpon dye. wlu bape juta kali aku cakap takleh dye suruh gak juta2 kali.haha sindrom burung ke hape?

mekocah Je said...

hahaha, lawak-lawak ..
macam2 lah, tapi angry bird tuh mmg comel <3

Syazwan said...

burung aku tak marah lagi..
hahahah..
suka baca entry kau!

Amiey White said...

aku setuju kau letak burung dalam kereta kau , peneman pada burung sedia ada muahahahaha

sumaiyah mokhtar said...

makk aihhhh btol2 angry bird ;)

sergeant keroro said...

haha, angry birds ni dah jadi fenomena pulak.

macam addicted dengan game tu, comel XD

Alin said...

nama tajuk dah gila gempak dah tu. hahaha xD

kaizen said...

jom buat tournement nk??? hehehe

Zulfikar Hazri said...

memang ketagih beb main angry birds, aku takde iphone ngan ipad, aku pinjam ipad kawan aku main.. melekat sejam...

selagi tak dapat bunuh babi ijau tu, selagi tu taknak benti...fiuuuuuu~~~

Sca Ndx said...

demm. sampai tukar DP weh,

btw profile picture blogger kau, band onani kan?
ke aku salah tgk. heheh

haikalblank said...

HAHA aku pun tak tahu sca oii...aku amek dari member aku.. sesuka aku je letak sebab aku nampak kelakar je. ko kenal ke band tu? mintak maap jela k kat diorang. HAHA

*sumpah stylo.KAH3.

ops, ni gambar basist dia ke?

haikalblank said...

nawal addina, angry bird tu game yang aku suka main skang..HAHA dan watak dia kawaii melampau. aku sebgai lelaki pun layan. ok, aku budak2 lagi. 17 tahun kan....euww, mudanya.

F. HAHA

haikalblank said...

apel! hahaha fenomena weyh...jgn kata orang tua, aku tengok apek bawak ipad pun layan angry bird dekat warung..agak kagum la kan...HAHA

haikalblank said...

syazwan ngan mekocah, memang comel dowh menatang ni! aku dah addict dah haa....hehe

trimas la atas pujian. aku terharu dah ni...sobs...keh3...

haikalblank said...

amiey seputih kapur...jangan cakap kuat - kuat...malu orang dengar. HAHA

*burung aku selalu bersiul pada patung angry bird tuh. aku yang risau...HAHAHA

haikalblank said...

sumaiyah n keroro, gua memang tengah addict bai...sampai prof pic letak menatang tuh. rasa comel je...tapi skang ramai dah pkai...HAHAHA macam lawak jela lak bila jadi trend.:D

haikalblank said...

alin n kaizen, tajuk tu biasa je...jomla korang berdua lawan jom...

*err, kalau boleh lawan multiplayer, msti gempak siott!!

haikalblank said...

abang zul, memang addict woo....lagi geram bila babi hijau tu ketawakan kita dengan sepetkan mata dia...rasa nak hentak je skrin tuh,.HAHAHA

tyka said...

semangat betol dengan angry bird ni yerk.. huhu

lilypelangi said...

angry giler bird2 tu . heee

Anum said...

semangat betul nie

syarifahsidrus said...

semua gila kat angrybird dah ni..haha

AesyaZealous said...

gua suke main angry birdddd kt ipad n ipad 2...ohsemmmmmm

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

haha, permainan yg menyebabkan ketagihan? oh nooooooo..

haikalblank said...

Tyka, memang semangat pun...simple,cute in a creative gameplay...HAHA

lily pelangi, memang giler2 punya marah woooo....telur kena curik wooo...:D

sharifah! aku sendiri ngah haruk main...sentiasa search update dekat internet. yang lama dah 3 bintang semua...keh3

zealousse, yang kat ipad layan giler vavi!! aku main sekali rasa gian nak mampus. untunglah bukan aku punya..main pakai mouse dekat laptop pun berejam jugak.ape cer? haha


Fifiey! ehemm2...gagap bila comel ni. HAHA memang ketagih lorh...aku rasa ramai jugak yang dah delete plant vs zombie dalam kepala masing2 lepas ada game ni..:P

Idati Malek said...

hhaha...aku x pernah main game ni.tp tau la angry bird nye ade

J.Syazwana said...

sape kate angry bird tak comel meh nak sekeh laju2. kui kui.

tapi tu lah mahal gila kot.
T_______T


belanje aku satu weh.
*wink
:P

haikalblank said...

Haha syazwana,waktu mcm ni lah kau kena ngendeng jejaka kesayangan kau...pancing suh dia blanje...
Ayat baik,msti dpt punya!hahaha

kaizen said...

mmg gempak klo bleh multiplayer...