Pages

Sunday, May 22, 2011

Manusia

"Eh, maaf awak..Saya tersalah hantar gambar kat awak. Saya nak send gambar ni dekat orang lain. Nama dia atas nama awak je dekat contact saya. Maaf. Malu saya dibuatnya. Buang ye gambar tu "

Kelakar.

Kenapa kelakar?

Kerana gambar itu ialah belalai miliknya sebagai seorang lelaki yang diangkat sebagai salah satu harta rahsia sebagai seorang lelaki. Tak faham? Jangan tipu.

Bila bercinta, macam - macam terjadi. Macam - macam cerita. Ada DOSA, ada pahala, ada suka, ada duka dan macam - macamlah senang cakap! Korang semua pun tahu kan.

Apa pengalaman semasa dating korang?

Mesti tengok wayang. makan sesama kat McD, tarah kek kat secret recipe, layan permainan kat Genting dan lain - lain. Ada juga yang kenangan berpegangan tangan kat tepi pantai, lepak taman bunga, buaya, rama - rama, kerengga dan pelbagai taman lain yang wujud. Kecuali taman Lipan dan Lipas. Itupun kalau wujud, ada yang bawak kot. Cerah sedikit peluang nak dapat pelukan dari awek tersayang kan. Gurau.




Kembali kepada benda awal aku nak cerita. Kenapa boleh sampai ambil gambar belalai sendiri untuk ditontonkan dan dijamu mata si gadis yang merangkap aweknya. Ah, kadang bukan awek pun dah main hantar gambar macam tu dah. Sialan mungkin pada aku. Tapi aku tak salahkan bulat - bulat pada yang pernah buat. Mungkin pernah tersilap. Gua nampak ramai yang sesal sebab buat benda bodoh tu. Memalukan je.

Kenapa Manusia semakin bodoh?

Kerana kita membodohkan diri kita sendiri. Dah tahu gambar konek kau, gambar tetek kau, yang kau tak simpan apa kejadahnya? Kau boleh hantar kat orang lain bagai. Bangang. 
Sebenarnya tak payah pun ambil gambar panas diri sendiri. Ko nak eksploitasi diri kau sendiri dekat mata kau. Kau ambil gambar setiap inci badan kau lepas tu kau tengok, puji diri sendiri ke? Simpan, letak folder 'secret' kat dalam 'lappy' acer buruk tu.
BEST KE?

Manusia semakin bodoh kerana MALAS. Manusia semakin malas untuk berfikir yang mana relevan, yang mana tidak. Manusia sering mencari alasan, bukan jawapan. Itulah realitinya sekarang. 

Lagi bila kita bicara tentang cinta. Pengaruh filem memang kuat. Sial. Apa tak ada agama. Aku bercakap untuk diri aku sendiri, jangan risau. pegang sana sini, nafsu jadi satu dengan hati. memang sakit. Habis semua lupa. 

HAKIKAT katanya tapi persetan semua! Yang kawal diri kita ialah kita. Yang silap ialah kita. Apa kau mahu salahkan hakikat dan peredaran masa? F.

Pelik. Pelik. Pelik.


7 comments:

ummu najwa ladzim said...

Belalai??apakah??hohoh

huda jamil said...

agree! ^^

Simpleblanklife said...

belalai? macam paiplah...HAHA bengong ko....suka kau ye...

Huda jamil, trimas! kau memang baik sebab setuju dengan aku...(membodek)
HAHAHA

huda jamil said...

kau bodek aku ea? hahaha. tp betol la. aku pn pena gak dpt. dr no maane ntah.

Simpleblanklife said...

Ada taktik yang sengaja buat2 silap antar tuh...giler tak romantik usya pempuan pakai gambar tak senonoh. Apa ingat satu Malaysia gila seks macam dia ke pe...haha sabo jela...kalau jumpa, terajang je ye..gua bekap..HAHAHA

huda jamil said...

oh yeah. ade bekap. lg sekali die anta, memang gua anta lu je beb.

Simpleblanklife said...

HAHAHA tengok gak.. kalau dia dak biasa takpela. kalau abg long, mati gak aku nanti...HAHA

:)