Pages

Monday, April 18, 2011

Gadis Kelantan Tidak Beradab : Tajuk bodoh blog itu

Memalam online. Memang terbaik. Buku, nota semua dibiar di tepi meja. ouch, mesti mereka merajuk jap lagi sebab tak ada orang nak baca. Abaikan jela jap . Kita rilek - rilek, borak kejap.

Tadi masa online tadi kan. Tadi kaaann....tadi..( gaya gedik ) adalah kecah kat FB ada blog kutuk gadis kelantan nih. Entah apa entah dia cakap aku tak amek port pun. Aku memang tak suka benda - benda macam nih yang melibatkan kenegerian itu. Kecahla orang saling kutuk mengutuk, dakap sana kecut, sini kecut dan pelbagai lagilah gengster kononnya yang ajak gaduhla bagai ( walau aku tahu dia dak skema je ). Biasalah tu kan, nama pun internet. Sang naga dicanang walhal si kura menyimpang. Ah, lantaklah. Mungkin ini ragam dunia.

Tentang entry yang dibuat pasal gadis KL itu. Eh, bukan KL tapi Kelantan. Memang bersepah orang marah. Gadis - gadis berdarah kelantan mengamuk mulutla. Penat aku nak wat lawak nak bagi diorang hepi ketawa - ketawa balik kat FB tadi. Bosan aku tengok orang marah sana - sini. Lagi - lagi sebab si bodoh yang menulis tu, beribu orang nak masam muka. Cara paling mudah bagiku, boleh angkat tangan ramai - ramai, genggam semua jari kecuali jari tengah anda dan ketawa. F**K OFF!!

Ok, itu dah sangat mengarut. Tidak digalakkan ye ikut cara aku ni.

Bukan apa, aku cuma tak suka bila mention negeri itu dan ini. Dem, kita semua sama. negeri itu cuma tanah dipijak tapi hati kita sepatutnya sama. Kita manusia, hati merah sama - sama bukan? apa perlu diasingkan mengikut negeri? Sudahlah, memang ramai yang terpengaruh dengan semangat kenegerian ekstreme nih. Buanglah benda tu, jangan dikutuk sesama melayu. Kita satu bangsa, satu agama. Tidak perlu cerita buruk sesama kita. Ambil yang jernih, buang yang keruh.

Kepada penulis blog tadi, baguslah sudah buang entry itu. Lepas ni boleh tukar URL blog tu skali ea..Dari kena aim orang ramai. Insaflah.

Maaf kerana keemosian melampau. nak dekat exam memang emosi tidak stabil.

*Entry bosan? Mai ketuk kepala aku meh.

salam sayang ,
HAIKAL

35 comments:

syazwan said...

bakor je. tak suka diam2 sudah. haha..

syazwan said...

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:txSSMKYSi9oJ:akugedikz.blogspot.com/2011/03/benarkah-ank-mude-perempuan-klntn-xde.html+akugedikz.blogspot.com/2011/03/benar

aNiss :):) said...

adeshh... aniss pun gadis kelantan niee.. ngee =) hahaha!

Simpleblanklife said...

hhahahaha gila lu boyak, lu gangster tak apala, boley bakor2....haha dia bodo, dah tak suka, diam2 sudah..ni g canang kat blog...WTF!!

Simpleblanklife said...

haha aniss, sabo jela ea...adala blog bodo tuh...aduyai, brader boyak letak link la pulak...haha
dah nis, SENYUM!! :D

syazwan said...

dia lagi gangster la sial.berani post gitu.tapi pape ko lg style pa."Sang naga dicanang walhal si kura menyimpan" Ayat mahal ni. haha

Simpleblanklife said...

hahahaha cibet, aku kena tembak balik....laaalaaa~ (buat - buat tak dengar )

kah3...minah ni memang gangster. kat atas ni linkk dia ya. boleh baca. dia tak mention Semua, tapi ayat dia panasla. haha tapi sebelum baca, bersihkan hati dulu, bersedia. Jangan main nak tengking je. kang jadi bodoh macam dak tu kang. Nak?

aNiss :):) said...

hahaha =)SENYUM!

syazwan said...

haha..budak ni aku rasa baru nak belajar hidup kat tempat orang kot. sebelum ni dok umah je. hahaha

Simpleblanklife said...

That's good babe!! hahaha Senyum sampai kejang pipi okeh! kah3 :D

Simpleblanklife said...

aku pun rasa camtula boyak. umur baru 21 tuh...baru nak kenal dunia tuh...tak rasa 3 tahun duk matrik. hahahaha siot je. untung tak johor dia kutuk. siapla kena maki jejaka kacak macam kita nanti..hahahahaha

syazwan said...

len kali lepas spm masuk mtrk. jgn nk berlagak masuk U terus. kan dah nampak dia nye bengap tu. benda2 camtu mmg boleh bawak gaduh. untung kutuk dak pempuan. kalo laki aku rasa pecah jugak perut. haha

Nuar said...

kerana susu setitik,
rosak nama negeri kelantan,

nak marah pun tak boleh...
kalu ikut hati mati...
ikt nafsu mati jugak...
apa pun terpulang pada yang megenali...

kawan dengan orang jahat,
jahat la kita.
kawn dengan orang baik,
baik la kita.
kawan dengan pencuri,
mencuri la kita.

jadi yang tulis entry keeliru dengan kehidupan....heheheh melalaut la pulak...
kawe orang kelantan...
seyum sokmo...

SyafiqueRidhwan said...

kah3.

Simpleblanklife said...

haha boyak, itu betul yak...orang suruh belajo pepandai, masuk matrik tak nak..kah3...tu macam ngnjing ku dah tu boyak STOP!! haha

Nuar, semua sama je. Salah berkawan, ke sampahla kita.. kita satu malaysia. cewah, dah macam najib dah aku. hahaha GILA sabo jela k NUAR!! yang penting kita tahu kita benar...:D

Syafiq ridwan, ni 1st time ko komen nih...haha bangga aku...kah3....

alyaaboolat said...

saje nk naekkan traffic dye la tuh..terbaek ah dye punye strategi hahaha

Simpleblanklife said...

hahaha ALYA!! lama tak dengar kabo ko...haha semenjak berjiwang - jiwangan nih, lama tak tegur ku! memang mencanak traffic dia malam nih, tapi pastu? trus hampir ke kosongla jawabnya.....haha traffic hasil kutuk orang watpe. ( padahal aku sama je ) hahaha

manru said...

okeh bjaya buat ak singgah cni lalalala~

syazwan said...

mana ad nganjing. betul tu. mcm kita tak sia2 blajr kt pilah tu. mcm2 org kita kenal.
eh cikgu bulat ada la. cikgu tak nak bagi pendapat ke. hahaha

Simpleblanklife said...

hei manru! kira hebatlah tajuk aku tu kan? hahaha

boyak, ajak cikgu bulat berdiskusi jom..hahahaha
err...macam - macam kenal? roomate cinok berbaju kemeja koyak2 tu ke? A.K.A wak.

~Saya Buncit~ said...

jom ramai2 angkat tgn genggam jari kecuali ibu jari..hehe..membalas kunjungan sambil follow skali..

Simpleblanklife said...

hahaha ok2.,..apa ada hal...:D thanx gadis! :)

kaizen said...

cam best jer...asal x ajak aku skali...

Simpleblanklife said...

HAHA aduh, lupalah lak! haha aku pun masa dak2 perempuan tengah menmaki hamun, aku sorang je ketawa...bujet2 jadi penyelamat duniala kan...hahaha lantaklah! :D

kaizen said...

hahahaha..ko nih...bg la aku gelak skali....nk lepas tensen nih...

Simpleblanklife said...

hahahaha dah tamat dah....biarlah diorang..lantaklah..yang mengtuk tu dah memang abeh carik pasal dah...hahahaaha tekanan exam ke bang? keh3

kaizen said...

esok present final project dip laa....final nnt dulu..jauh lg....

hanisa sabrina said...

cis, sudahlah aku dari kelantan.nasib baik x sempat baca pun entry blog tuh


haha . alahai . kita satu malaysia . apalah . semangat kenegerian harus dibuang . kecuali ada perlawanan bola antara negeri . HIHIKK

Simpleblanklife said...

owh...haha present je kot...kah3..memang pressure, sabo jela! ko final year dip ke?

Simpleblanklife said...

hahahaha yela ko hanisa oii!! semangat kenegerian memang kena buang cket. cket2 xpe...haha

BOLA? yeah, aku suka ketawakan gelagat penyokong...hiburkan beta, hiburkan beta...haha ok, itu guraw.

AizA said...

orang perempuan mmg macam... kecoh mulut jer lebih... adesss... menjatuhkan maruah perempuan lain jer tahunya... maklumlah... masing2 bajet bagus... kawe geram ni... hohohohho

Simpleblanklife said...

haha sabo jela...mulut orang kan..err...anggap jela dia tulis entry pakai mulut..haha

yang penting, kita taw kita buat benda yang betul dan baik...:)

kaizen said...

aah..final year dip....

Anonymous said...

Aw, this was a really nice post. In idea I would like to put in writing like this additionally - taking time and actual effort to make a very good article… but what can I say… I procrastinate alot and by no means seem to get something done.

Anonymous said...

awal yang baik