Pages

Friday, February 25, 2011

CELOTEH tentang : MEGGI itu Awek

CELOTEH tentang : MEGGI itu Awek

adakah petang ini akan timbul awek hot yang bernama meggi? maggi cheung kah? atau siapakah?

aku pelajar. kau pelajar. kau yang sana tu, mesti pernah jadi pelajar juga kan?
aku taw dah..hang xyahla nak sorok ok!

ookla, petang ni memang aku nak berCELOTEH tentang MEGI, atau lebih tepatnya, MEE SEGERA.
bermacam - macam jenis di pasaran. ada kari lah, asam pedas lagi, tomyam pedas, ayam lazat. kan?? macam - macam bro, adik, akak, semua. dan kita x pernah terlepas daripadanya.

HAA??

meggi boley tangkap orang ke??
BUKANLAH!! maksudnya kita mesti penah gak makan benda - benda camni. nama pun student kan.....
student dan meggi ialah sinonim. ulang sekali lagi, SINONIM ok!

KENAPA?
 
kenapa meggi sangat berkait rapat dengan student kau tanya? kalau kau bertanya sebegitu, kau mungkin memang keturunan kaya, atau kau tidak pernah belajar jauh dari rumah.
Korang mesti taw punye kenapa Meggi itu macam nasi putih dah. tapi aku cuba gak nak me-LIST kan KENAPA meggi itu penting.

MEGGI = STUDENT - money.

Sebab - sebab kenapa student dan meggi tidak boleh dipisahkan :

1) Kerana meggi murah berbanding nasik campur.

2) Kerana ketika kelaparan di tengah - tengah keheningan pagi ketika sedang menyiapkan assgnment yang sudah semggu tertangguh, hanya meggi yang ada di dalam laci.

3) Kerana meggi mentah boleh di 'paw' dari rakan - rakan dan bersedialah untuk dipaw oleh rakan - rakan yang lain pula setelah siap dimasak.

4) INGAT, kerana meggi juga boleh di' pow' setelah melihat ada rakan yang baru selesai memasaknya.

5) Kerana meggi itu memang sedap! memangla, kalau meggi tu dicipta dengan rasa sampah, kompom xde orang nak makan kan? :P

6) Kerana Meggi itu MURAH! beli sbungkus besar, boleh cukup seminggu bai....

7) Kerana Meggi juga boleh dibuat sebagai lauk di rumah sewa. biasalah, dah malas sangat nak masak, buat meggi, masak nasi. bila lapar nih, meggi pun rasa macam ayam golek!

8) kerana ia tidak elok untuk kesihatan. HAA?? ala, manusia kan memang suka carik benda - benda yang bawa penyakit ni...macam rokok, makanan berlemak dan berkolestrol tinggi....

9) Kerana.............................................................................................(ruangan untuk kau semua isi ). tak kan semua nak aku isi. xboleyla kan...hahaha guraw


Dah nampak dah betapa pentingnya meggi tuh? pagi2 bermanja dengan meggi, tengah pagi lapar, berkucupan dengan meggi lagi. hari - hari meggi.
awek telefon pun, kita hold dulu, tengah tuang perencah katanya. perencah meggi lebih penting woo!!
nampak pentingnya meggi?

kaum hawa jeles tak? lelaki memang sangat sukakan meggi. siap ada yang jatuh hati lagi.

AMACAM? tak boley tahan?

LU MASAKLAH SENDIRI!!

dahla, aku nak makan megi jap..nyum2...

ok, aku tipu tadi. aku nak main dota jap...sempat lagi ni sebelum maghrib. bye semua!!! hahahaha

6 comments:

miss ANGIN said...

haikal kuat makan :p

Simpleblanklife said...

hahaha mestilah! tgk perut pun smua orang taw! kah3..... :P

HaKim is MiKaH said...

jangan lah pakai tangan aku untuk gambar tu..peliizz....

Simpleblanklife said...

bukanlah....ni tangan foreigner kot...ko jgn wat cter....hahahahaha

namasayaiqa said...

saya nmpk uh.. tingkap Tsn. hahak

Simpleblanklife said...

hahahaha taw xpe...inilah aktiviti harian pelajar TSN ye....kah3