Pages

Friday, June 17, 2011

Pening




Header gua nampak lebih ayu dan elegan. Lihatlah DUNIA!!!





*tak ada orang puji, aku pujilah sendiri. HAHA


Sebenarnya aku sedang mencari ilham untuk buat satu header untuk member aku punya blog tapi oleh kerana internet lembab, aku pun tak boleh nak carik idea kat google lah kan sebab aku ni bukan reti sangat photoshop ni. Aku serius main tibai kromo je haa. Janji ada rupa, nampak kacak, aku letak aje. 

Orang cakap header tu penting, ye ke?

pada aku tak penting mana, tapi tahap iQ karya (penulisan) blogger tu kadang - kadang boleh dilihat dari header beliau. Aku biasanya akan membaca blog yang kurasa header dia ada makna tersendiri. Tak kisahlah cintan ke, info ke, peribadi ke, memerli ke, janji hati aku terdetik "owh, ini stylo" maka keinginan untuk membaca tu akan lebih tinggi. 

Aku jeles dengan blogger - blogger yang gempak yang ada header yang mampu buat kita termenung dan ketawa dalam hati 2 minit paling kurang sebelum baca entry mereka seperti 

Sarkasis ( err...ini blog gabungan blogger )

ah, lantaklah, mereka ada kreativiti tinggi. HAHA

yang tak ada header, suram, misteri macam lensarosak memang penuh ayat dan pemulisan stylo. Penulis blog jiwang pun minat baca dia punya blog. Sebab apa? sebab kadang - kadang boleh buat kepala hotak kita ligat berfikir tahap kerelevanan sesuatu itu. Berbelit ayat ku. Ngantuk mungkin.

Kualiti penulisan terletak pada ilmunya dan pengalaman menulis itu sendiri. Itu yang pasti. 

sudahlah, apa aku mencarut dah ni. Jom lah tidur. Opps, perut sakitlah lak. Berak dulula jom. chow



16 comments:

Zulfikar Hazri said...

wahhh tukar header ngan template layout...

bertambah ceria...

Header adalah pintu rumah, atau kad kawen....

tak penting tapi perlu menarik :)

Andrik McVean said...

hi there i have followed your blog and i hope you can follow me back..you have a very nice blog here and see you on my blog ya! cheers

adwafarahin said...

header style!
lembut je kaler :)

kaizen said...

semat sehh....

Simpleblanklife said...

hahaha brader zul! trimas!

1st impression memang datang dari header kan...keh3...:D

Simpleblanklife said...

andrik mcvean! wow, rasa terharu ada orang puji2 ni bagai...KAH3...aku dah jenguk sana gak tadi..

*aku suka baca blog yang boleh dibaca. blog ko juga best.:D

Simpleblanklife said...

adwa tingtong, aku menangis ko kata style..haha ala, aku salin dari google je....

*hehehe ceria je kau ye....good!

Simpleblanklife said...

*melayang

hahaa poyola ko kaizen...nak suruh gua belanja pape 'leetttteeeew'hahahaha

Hakim IS Mikah said...

header diorang simple giler...hahaha

Simpleblanklife said...

taw tak apa...cool je aku tengok...yang tehtarikgelasbesar paling simple. gambar orang terbakar je haa sekarang...kah3.....

J.Syazwana said...

baguss ! aku suka orang yang puji diri sendiri. macam aku.
kah kah kah !


abes baca entry ko ni aku pon rasa nak terberak pulak. sakit gila perut.
okey chow chin chow.

Simpleblanklife said...

hahaha dah tak ada orang puji kan, nak buat macam mana....

haha g la membuang air sana! jgn terlepas kat sini..kotor nanti..haha

SheyPull said...

menarik, tertarik, DEBOM seh...:P



JOM singgah blog saya nak...hurmm...aku benci ...aku x suke...

Si DauN CeRi said...

bro. header baru tu ayu la. heh2

Simpleblanklife said...

sheypull, trimas! hehe...ok, gua datang sana punya, jgn risau...:D

Simpleblanklife said...

ops, si gadis jakarta! terima kasih! aku menghargai pujian anda. aku belanja teh tarik meyh...HEHE