Pages

Wednesday, April 27, 2011

25 Senarai Wanita Murahan ( katanya...) SIRI 1

FACEBOOK. Ya, aku memang selalu mengarut di sana. Ia tempat utama untuk aku meluahkan karutan - karutan aku. Dekat sana, aku bolehla nak bujet2 hot dengan status - status provokasi yang mengundang gelak ketawa orang. HAHA normal la tu kan....

Kali ni aku jumpa satu artikel yang dibuat seorang lelaki yang pada aku sekadar bergurau, tapi aku memang geli hati membacanya. Ia memprotes wanita zaman sekarang. Nak tahu? keh3...aku akan komen sedikitla setiap apa dia tulis tuh. Dah nama aku ni pun kuat membebel, nak buat macam mana kan. :D

Tajuk yang brader tu letak ialah :

25 SENARAI WANITA MURAHAN MALAYSIA.

haha memang berunsur provokasi terhadap wanita, tapi buat pembaca sekalian, rilekla jangan terus nak hentam aku. Aku bukan sokong semua pun, tapi kelakar lihat balik betapa menyampahnya penulis ni dekat wanita. Mungkin dia ada masalah percintaan kot semasa menulis artikel ni. Sapa tahu kan? haha




1)  Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril
Ini list dia yang pertama. Peh, aku memang no komen, tapi sejujurnya, aku pun tak suka bila gadis melayu ni die rambut kaler - kaler bagai. Sedangkan Penelope Cruz pun suka rambut dia hitam, ini lagi melayu dah memang hitam pun tak bersyukur bagai nak kaler - kaler. Blonde tu cantik ke? Err....aku no komen. Korang fikir macam mana? HEHE


2) Snap gambar dari atas, buat duck face & kau upload kat Facebook..geli doh tengok..kalau 1 album nama kau, dalam tu semua muka itik kau. Muka penuh depan kamera..semuat-muat frame..bodoh
HAHAHA aku memang ketawa besar bab nih. Punyalah brader ni benci gadis - gadis bergambar ala - ala ayu bagai. HAHA aku tak kesah pun bab benda camni, rilek je. Aku pun tahu ramai gadis bergambar macam tuh, normal la. tapi kalau dah muncung - muncung itik tu kadang - kadang nampak gak. HAHA aku pun ada bergambar bujet2 comel macam tuh, dan sumpah, aku pun ketawa tengok muka aku sendiri. Cam haram je. haha. Dah perempuan rasa comel macam tu, nak buat macam mana kan? KEH3


3). Kau rasa comel bila kau type message 'ewww..jum lepak..busyan lorh...umah tadew orang..pakwe gie maen futsal pulark..busyan busyan! T__T' macam shit kau tahu tak
Kah3, euuwww,.... I bosan u taw tak..i nak memanja dengan memeber i pun u nak emo kenapa brader. U ni jeles ea bila i tak nak manja2 dengan u. Meh dekat ngan i sini meh. HAHAHA tapi kadang memang tak suka pun bila pempuan gedik sangat. tak gitu kawan - kawan? :P


4) Kau kerek bila kau makan kat fastfood ngan member-member kau..kau snap gamba sana-sini macam tempat tu tak de orang..annoying taek!
Aduh, aku no komenla bab nih. Kalau aku pergi pun aku snap banyak - banyak gambar kot. Sebab dalam sejarah hidup aku, KFC, baru dalam 7, 8 kali je aku pergi. Itupun masa kecik dulu. tahun lepas last aku pergi. McD? Aku baru sekali je pergi. Itupun aku tak taw nak order apa. Aku suruh member aku order burger entah apa entah nama dia. Gila kampung aku ni kan?


5). Kau pintal-pintal rambut kat public dengan lidah terjelir-jelir..kau nak jadi pornstar eh?
Err....aku tak faham apa point dia ni. Lidah jelir - jelir? Aku tak pernah lak pasan. Ada sapa - sapa boleh terangkan maksud nombor 5 ni?


6)Kau pakai baju nampak lurah tetek kau pegi jalan-jalan kat bandar..kau seronok lah abang misai pandang pastu tulis kat facebook 'nyampah nyew adew abang misai usya-usya kitew..tark syukew tark syukew larh' Perosak bahasa sial.
Aku lebih rasa ni perosak negara, bukan perosak bahasa kerana dah baju berlurah - lurah, nafsu kaum adam ni konfem tergoda. Tak kannya tengok sekali. Mesti mata akan menjeling lagi. Aduh, macam mana? apa tak dinamakan perosak negara tuh??


7)Annoying doh tengok kau peluk laki or balak kau dekat public or shopping complex..kalau sangap sangat g rumah tumpangan RM30/nett
Peh, yang ni memang aku selalu rasa. Sakit hati aku tengok kapel - kapel ni peluk bagai kat mall. Aku pernah jumpa yang cium mulut lagi dekat eskelator. Peh, dahla awek dia buruk. Bapak hodoh, jijk aku tengok. Serta merta aku ludah kat depan budak tu. Dia buat muka panas, tapi nak buat macam mana, aku jalan bertiga masa tu, badan semua tahap raksasa. berani pulak dia nak marah. HAHA ada kena selit celah - celah seluar awek dia kang. Jauh aku mengarut nih, tanda hati panas. :P


8)Kau pakai tudung tapi kau pakai jeans yang abang misai dari jauh boleh nampak shape bontot kau yang jatuh tu..lagi-lagi kalau lepas duduk, terselit 'celapong' (celah ponggong a.k.a pungkoq)
Aduh, kes ni biasa terjadi. Kalau seluar jeans ketat, tak kan terselit punya, jangan risau, cuma shape nampaklah. yang biasa terselit seluar licin tu haa. Seluar slack orang cakap. yang jenis ketat. Yang tu yang sangat menggoda kaum adam ye wahai kaum hawa sekalian. ( kecuali aku, aku baik orangnya )


9) Macam shit bila kau tulis kat facebook yang kau tengah tension, tengah sakit perut, tengah happy..weh..asal time berak kau tak tulis sekali 'kitew tengah berak..syuke syuke ^__^'
Yang ni mungkin kerana iri hati status awek cun cerita bodoh - bodoh pun dapat sambutan, walhal dia tak dapat sambutan. HAHA ok, itu gurau. Ala, dah nama pun gadis, lagi kalau cun, tulis ( Penat.....) sekalipun akan ada orang like. Ada aja LAKI gatal nak kacau. Yang part ni aku sokong. Laki gatal kat FB memang aku benci. Macam apa entah. Mulka buruk, tapi gatal dia, tak ingat dunia. Anda ada pengalaman?


10) Kau saje ubah-ubah relationship status kat facebook..kononnye kau ni macam best kejap Single, kejap in relation, kejap open..asal kau tak bubuh 'I am Lesbian'
 Aduh, part ni aku terasa walau aku lelaki. Aku pun suka tukar - tukar status macam tuh. Tapi sekadar niat melawak jela. Sape yang kenal aku, dah faham sangatla aku ni macam mana. Err..kalau ada lesbian, aku dah letak dah. Untung tak ada. HAHAHA

11)Nyampah tahu tak kalau kau tak reti bawak barang shopping sendiri..padahal 2 3 plastik je..tu pun nak suruh balak kau..balak kau nyampah ok..bukan suka pun
Err, sekali lagi no komen, sebab aku tak pernah nak ikut awek aku shopping. Biasanya aku akan duduk di luar mall sambil hisap rokok. Kerana serius aku pening tengok baju - baju bergantungan. Ah, maafkanku awek ku. ( Err...sori, aku tipu. Aku sampai sekarang tak ada awek lagi. Ada sesapa sudi? HAHA )


12). Sikit-sikit kau ngadu kat member-member kau yang kau ada stalker kat kelas, kat office..konon kau tak tahu nak buat ape..ape doh perangai kau
hahaha tapi hal ni memang banyak berlaku. Aku pernah sound sorang stalker member aku, tapi bukan sekadar stalk dah, dah siap nak pegang - pegang tangan member aku, dah kes nak cabul dah tu! Memang la aku sound je haa. Aku angkat tangan la apa lagi. Angkat tangan lambai dia, bukan gaduh. Apela korang nih, fikir bukan - bukan.


13)Kau bisik-bisik ngan member kau yang duduk semeja..padahal dekat meja tu tengah lepak 4 5 orang
Yang ni aku sokong. Pada aku, adab bila duduk ramai - ramai minum atau makan, melepak ke kan, jangan berbisik. Orang tak tenteram tengok nanti. Boleh menimbulkan fitnah ok! Perempuan selalu bisik - bisik ni. Entah sampai sekarang aku tak pernah tau apa diorang bisikkan. Entahlah labu.......


err...dah habis masa. Aduh, aku nak cukupkan 25, tapi masa tak mencukupi la pulak. Maafkan saya. Edisi kedua akan menyusul selepas ini. Nantikan ye kemunculannya. HAHA ( padahal simpan untuk idea entry seterunya. :D

Amacam? ada nak marah - marah, maki aku? aku tak kisah, ruangan komen ini bebas untuk apa sahaja. Nak jadi anonymus kutuk aku pun aku tak kisah. Ada berani?? :D

---> Nantikan kemunculan pelengkap 25 dalam siri 2 ya!! :D

17 comments:

Hakim IS Mikah said...

hahahaha..aku rasa lelaki nie ForeverAlone kowt.

yana ashalina said...

hahah lawak ! sedikit sebanyak ak stuju jgk dgn bbrape point.mmg ade gurl yg annoying smpai cmtu skali.
p/s: ak tggu smbungan nye! haha

Simpleblanklife said...

Maybe kot hakim oii...Atau gay mungkin. Siapa tahu? hahahaha ala ada aje kot orang yang kaki tembak orang....nak buat camne..ketawa jela...haha :D

Simpleblanklife said...

yana!! hehe...trimasla sudi gak baca aku mengarut dalam nih..haha Biasa yang bujet hot je yang wat benda2 annoying tu kan...untung kau jenis merendah diri...( cewah, member, punya pasal kan,...) hahaha :P

dr.fatin.to.be~ said...

haha,ce sambung ce sambung,huhuhu :P sayerr bushannn niewwww :P haha **gedik kan? :P

Simpleblanklife said...

hahaha asal ko dah letak gambo rimau lak nih!!! haha wah. awark buhsan kerw??
lilexla...nantirw sayerww sambungrw okerw....hahaha aku tak reti la nak wat ayat gedik2 bagai...dak sekola rendah hebat! ( pengalaman mesej ngn dak darjah 6) dah macam bapak ayam dah aku...ala, nak buat camne, dak kecik tu yang nak mesej aku...hahaha

adwafarahin said...

hahahhaa sumpah lawak!

cAmca Dan GArpu said...

hahahha..x sabar nak tgk yg sambungan tu!...mesti that guy benganggg sgt2 n emo!:)

Simpleblanklife said...

hahaha adwa, aku memang suka benda2 macam nih...tengok gelagat manusia macam nih..kah3...:D

emo giler penulis dia nih!! hahahaha

Simpleblanklife said...

hahaha si sudu garfu! suka aku tengok nama tuh..kah3...
memang emo brader nih...nanti 2 hari lagi aku sambung ok! sok ku ada exam...
doakan ku bejaya! :D

SitiHajarFarahin !! said...

kebanyakan point dalam list dia tu betol la.. about duck face tu memang ramai yang buat *termasuk sy (-__-")
n laki pun ade yg wat kan ? kalo duck face mmg dah geli la..tu 1..lagi 1 kalo amek pic tak pakai baju..baring2 bagai sambil isap rokok..boh dlm fb...rase cam nak conteng je muke tu..huhu
tapi from the list cam dapat tgk yg budak ni cam benci gile kat pompuan..maybe dia ade nak ngurat2 pompuan tapi tak dapat.. then list tu = ciri2 pompuan tu..hati panas kot.. *i guess~ hahahaha

Maya said...

HAHA ! naseblah aku teda pangai cenggitu... tp mmg btol un annoying gla ! damnn.. !! haha..

hanisa sabrina said...

pehhh . terbaik . nasib baik aku tak de muncung itik . muncung kerengga je . hahaha.

Simpleblanklife said...

siti hajar farahin! peh, panjang nama kau. stylo! haha aku pun dapat rasa camtuh..maybe kena tggal awek pun ley jadi! kah3...entahla...laki yang bujet tough pun annoying ok. Kalau badan macam arnold scwarzenegger aku tak kesa pun...ni tulang rusuk pun nampak. dah macam gay dah aku tgk. hahahaha

Simpleblanklife said...

MAYA! memang ada point dia yang betul.aku pun sokong..jujur ikhlas dari hati seorang lelaki nih! haha

Simpleblanklife said...

haha hanisa oii!! muncung kerengga kau akan ku tunggu ye setiap masa! tunggu nak cucuk pakai ubat gegat. hahaha :D

Kyky Violet said...

terbek! bru2 nie ade yg dak laki lam kelas post utk pompuan.. then pompuan post somethn else utk laki.. perang dingin pastu.. kecian..