Pages

Sunday, February 6, 2011

LawAK iTU HeBaT

Kreatif, unik dan simple. 
ok, itu memang susah untuk dicapai olehku dalam menulis blog.
haha sangat payah. tapi usaha membebel akan diteruskan.

(diam sebentar)
__________________________________________________


ya, bila pagi buta menjelma, baru idea timbul. bukan idea baru keluar, tapi baru teringat idea2 yang keluar di highway mindaku yang kusam itu. ok, jauh aku melalut.


LAWAK? bukan senang nak melawak kan. nak buat orang ketawa itu amat sukar sbenarnya. ayat dijaga ditutur sempurna dengan perasa semasa barulah tercipta BAIT2 lawak yang terhasil. itulah baru dipanggil JENAKA. yang digemari oleh semua. mestilah, bila terhibur, baru kegelian hati muncul, maka hormon meningkat dengan pantas, otot pipi menjadi tegang, dan kita ketawa. YA, itu senaman pipi terbaik! kompom pipi menjadi lebih anjal jika sering ketawa. haha


SAYA LAWAK? Tidak sama sekali! saya sbnarnya amat serius dalam semua perkara. tapi orang melabelkan itu sebagai lawak. ok, maaf, saya hanya menghiburkan sesiapa. saya suka kawan2 terhibur. ia kejayaan bagi diri KECIL ini. ( yang amat kecil dgn berat badan melampaui seratus kilogram.) hahaha.

siapa pelawak terbaik? (pendapat peribadi saya sahaja )

Pemenang anugerah 3 terbaik sepanjang zaman sebagai pelawak ialah!!!



1 ) P.Ramlee. 

- kompomla terbaik kan. dah ulang 300x filem dia pun, masih boleh ketawa. kau mmg stylo ramlee oi!! hahaha



















2 ) Din Beramboi.

- saya amat menyayanginya. dia sangat stylo. lawaknya sentiasa baru. dia kreatif. dia juga baik hati. dia mmbuat lawak denga berilmu. siapa kenal dia, tahu siapa dia. dia baik. saya pernah menangis kehilangannya.
AL - FATIHAH.



















3 ) Afdlin Shauki

- apa lagi yang nak dikata tentang beliau? cerita dia semuanya memuaskan hati. pada saya, filem melayu yang tidak membazir dilihat di wayang ialah filem beliau. tidak pernah mengecewakan. He Is Great! hahaha






Apa lagi hendak dikata? tiada apa.  maaf atas nukilan biasa penyedap kata sahaja. biasalah, saya manusia biasa.

bersama kita membanteras pembelot bangsa.
LOVE MALAYSIA

2 comments:

r-5 said...

haha. stylo post ni~ aku setuju dengan list pelawakko mmg stylo. and i'm agreed. ehehe

Simpleblanklife said...

hahaha diorang mmg sangat stylo. kreativiti dowang mmg superb dowh!!! hahaha