Pages

Sunday, February 6, 2011

Aku di Tag 'Pelakar Bisikan Hati'

25 Fakta Umum Tentang Saya? OuCh!


ok, tajuk je dah nampak TERLALU jujur ok. mmg aku kne jujur dalam 'entry' nih. idea nak tulis pun mmg spontan. saya menaip tanpa memadamkan sepatah perkataan pun. ( betul2 jujur kononnya) haha.
ok, surat pertama yg saya terima mengatakan saya............GEMUK?

1) Gemuk - owh, ini mmg fakta paling pnting. saya amat BERAT. berat badan berkadar langsung dengan saiz badan. Graf mnunjukkan...........bla....bla......bla........
ok, da jauh melalut. kah3


2) Saya Suka Orang Senyum n Ketawa dgn Ikhlas. - Ya, itu mmg boleh mmbuatkan saya gembira. xnak sedih2, muram2....x canteek untuk orang lain. biar buruk rupa, tapi suka senyum. kompom manis! bak kata orang, cumil!! :P


3) Saya Lebat dalam Penulisan, tapi pemalu dalam Kenyataan. - ok, demi mmbuktikan saya pemalu, tiada pnjelasan untuk point ini.


4)Pemalas? Itu lah saya. - ok, saya mmg pemalas. sbb tu susah nak pandai.! blaja pun madang nak repeat je. ouch, sgt mnyakitkan hati, kaki dan segalanya.


5)Single. - opps, ini perkataan berani mati dari saya. sangat berani ye dia ni cakap camni. saya mmg single. tapi not available. saya berpegang pada janji saya. 2 tahun itu mesti.


6) saya baik. - ok, ini lebih panas! ape kehe nya aku baik?? mintak2 camtuh. aku xniat nak cakap aku baik. cuma mendoakan diri aku supaya jadi baik nanti. amiiiiin.....


7)Gila - Gila. - ok, bukan nama komik. tapi pangai aku mmg lain dari yg lain. bermulut celupar kadang2 bukan apa. sekadar mghibur. aku mmg nampak sombong dari jauh. try tegur tengok camne. mmg x brenti mulut aku.


8) Suka Gadis MELAYU. - gadis melayu ok, bukan yg berambut oren atau nescafe. yang tulen sbg MELAYU. bergaya MELAYU. berjiwa MELAYU dan dialah MELAYU yang ku carik. :D


9)Tidak tahu Mengira. - kenapa ye? sebab saya tidak tahu susunan nombor sebenarnya. selepas 9. nombor ape? err....jgnla kutuk!! wa mmg xtaw lorh!! hahahahahaha....


25)  Saya MELAYU. - Inilah saya, jiwa saya. berbekalkan Islam di Hati dan Diri, saya akan menjadi pembela bangsa yang setia. azamku ingin bangunkan diriku bersama rakan2 seperjuangan yang lain sebagai satu nadi penggerak agama dan bangsa. bukan laungan semata. tetapi jalan Allah kita tuju. membentuk bangsa bertamadun di mata dunia.


26 ) ye, saya sayangkan MALAYSIA.




Terima Kasih kepada Pelakar Bisikan hati kerana tag ini.


2 comments:

r-5 said...

weyh tak ckup tu~! haha. tapi best bila baca! ko bukan gemuk bro tp tough! aku suka gadis melayu jugak tapi suka skodeng amoi! masyukkk!! kah3. Astagha.. Astagh.. Astaghfirullah.. thanks bro sbb sudi buat. hehe. single tu bukan perkataan berani mati tapi kenyataan utk kasi peluang kat awek2 yang ketandusan pakwe ni. biasalah lah lelaki demand sekarang dol. hehe. pepatah. bunga bukan sekuntum tapi sejambak tapi dalam sejambak ko perlu hanya cari sekuntum yang benar-benar mekar dan bukan layu n layut rambut ala2 nescafe tu. haha

Simpleblanklife said...

hahahaha peh, jage ati tuh!! kah3... ape bagi pluangnya. aku mencari awek x dapat2 lagi nih...hu3....
nak carik yg mekar susah r.....biasa2 pun ok...he3