Pages

Wednesday, September 28, 2011

Rumah Kayu Berbumbungkan Zink



ayam berkokok, burung berkicau riang di pagi hari. suasana sepi dan tenang tak tergambar kerana ketiadaupayaan aku untuk melukis lebih - lebih lagi untuk menggambarkan. Aku sekarang menyewa di sebuah rumah kampung yang sangat luas walaupun saizku sepatutnya memenuhi ruang, tapi apakan daya, saiz rumah ini lebih gadang dari saiz aku.

dikelilingi pokok - pokok sawit dan tanaman sayur tuan rumah di tepi rumah aku, kedinginan itu terasa merentas diri. Sewaktu pagi sahaja kerana pada waktu tengahari bahangnya tetap menyandarkan mimpi selama setengah jam pasti. Aman, nyaman, juga menyeramkan pada malamnya. Alunan angin malam disahut helaian daun bertepuk menambah mood seram secara semulajadinya. Terkebil mata.

Aman, ya sangat aman. Aku hidup tanpa internet selama berminggu dan ternyata aku pantas mengaplikasikan segalanya untuk menghilangkan bosan.

BLOG?

sudah terabai dan pastinya aku tidak peduli kerana ianya hanya blog dan bukan keperluan hidup. Aku menulis bila aku rasa aku ingin, bukan bila aku perlu. Biasanya aku akan berkhayal akan jalan cerita apa aku hendal sampaikan terlebih dahulu dan kemudiannya aku baru menaip. Taip punya taip, masukkan gambar dari google dan post. 2,3 hari usya - usya ada orang komen ke tak dan cuba balas satu - satu tapi tak terbalas akhirnya kerana masalah ketiadaan sumber internet yang kukuh untuk aku mengikuti satu - satu komen. Tapi aku baca satu - satu dan akan membalas kunjungan sewajibnya dan cuba mengomen 1,2. Tapi ada juga bila aku bukak blog orang, aku tak taw apa aku nak komen. Aku cuma mampu baca dan senyum. Aku nak komen kang takut lak salah ke apa kan.


Raya pun sudah habis, mood belajar pun dah datang seiring dengan kewujudan assignment yang mula beratur untuk disiapkan oleh aku. ini sekadar update ringkas dari aku dan mungkin juga entry terpendek selain wordless wednesday walaupun hari ni hari rabu.

bila streamyxx da masuk maybe aku akan giat menulis kembali. siapa tahu kan?

gua kacak kan? gambar menipu.



18 comments:

Nin Ahmad ツ said...

ouh ye aku pun tak tahu nak komen apa.tapi tangan aku tetap rs gatal nak taip dekat kotak komen ko.kehkeh

RepublicAku said...

lu kacak luar dalam ...keh3

nub said...

"bang, jangan pukul saya bang.."


hahhhha

haikalblank said...

haha Nin ahmad, kegatalan kau tu positif, aku maafkan. HAHA

RepublicAku : gua memang suka senyum. hehe

nub, hg yang kaki pukui, bukan aku..ceiss...

NuR said...

beb..follow me=) writin ko baik..teruskan usaha ..hik3

Zul Fattah said...

relex sudah.. ada masa free update r.

p/s: hencem la tu..

haikalblank said...

haha ida, lu pun ada blog! fewwit....hehe

brader zul: yeah, memang bila ada free jela update. haha aku ni memang pemalas.
ceiss, hensem lagi tahi sinchan dari aku gamaknya. kahkah

littledolphin said...

akhirnya satu update!

saya menanti-nanti update anda dari hari tu lagi. *no pressure here HAHA*

Janagn risau,anda sangat kacak. :D

Hakim said...

Adib dah beli P1 Max weyhhhhh...hahahaha

sergeant keroro said...

lama gua menunggu karya lu, gersang sudah. HAHA

Miss Dolce and Gabbana said...

eh..aku silap komenlah.Padan muka tu la banyak sangat komen tab aku bukak sampai konfius sudah.Biarlah.

At last,ada jugak update daripada kau.Salam Maju jaya,Haikal :)

Zulfikar Hazri said...

tu teh ais kaw tu...



perghh rindu gila la rumah kampung..


apsal tak berulang?

haikalblank said...

hana! ini sesuka je tulih dan tak menarik pun. harhar

keroro, wah, jangan melempias nafsu kat sini, lepaskan di tempat yang sesuai. kahkah

Zulfikar: kena ada gak ruma sewa senang nak buat kerja ke pe. kalau duk kluang sakitlah aku. haha

blog-tips-kurus said...

utamakan yang wajib.. :-)

*btw, banyaknya blog saudara??

Eyka said...

dah byar jgn lupe tulis blog dan inform kacak kau ni tau! hehe:P

haikalblank said...

blog tips kurus, tak adalah banyak. tolong kengkawan je tu. ni jela blog rasmi aku.

Eyka, ok si kacak weyh!! nanti gua sakat lu bila ada can. hehe

RinsyaRyc said...

huih! hemsemnye!! gosok2 mata..


http://bulatmata.blogspot.com/

RinsyaRyc said...

-->ikhlas tau.. untungla orang lam gamba ada yg puji.. mihehehe ^^


http://bulatmata.blogspot.com/