Pages

Saturday, July 2, 2011

Iklan Rokok

Ada separuh lagi tu. Membazir padamkan.

---------------------------------------------------------------------




" Fuuh, boleh pulak kereta ni aircond dia rosak. Panas siot. "






Tingkap dibuka, bila angin meluru laju, perasaan ingin merokok itu bertambah kuat.


fuuuhhhh.....asap pertama dihembus.








" Orang kata merokok ini cool, eh sorry. Kotor and busuk adalah. Bila dekat je bau hangit. Bukak mulut je bau longkaaang. Gigi? Astaghfirullahalazim.... Jadi, cool ke hisap rokok ni? Saya fikir tak laa. So, jangan hisap rokok! "   -XFreshFM- 






aku try tukar siaran radio lain kerana bontot tiba - tiba panas dan ye, semua stesen radio asyik memutarkan iklan tentang BANGANGNYA merokok.




--------------------------------------------------------




Lega aku. Mungkin satu hari nanti aku akan berhenti merokok?  Amiinnn.....:)

















11 comments:

Kucing Serius. said...

Alaa. Dorang tak tahu apa rasa merokok. Tapi dorang claim macam dorang tahu kan. Aish. Tu yang tak bestnya iklan macam ni ni. Mesej tak menusuk kalbu pun.

J.Syazwana said...

aminnnn.
kalau sekarang kuat hisap rokok tapi banyak makan sayur and ulam2 takpe. jangan hisap rokok pandai tapi makan sayur liat.
hehe

sergeant keroro said...

semoga ko insaf, hehe. demi anak-anak ko nanti XD

Amiey White said...

Berhenti tu jangan mendadak . jaga diri kamu .

haikalblank said...

Kucing, memang hanya perokok tahu nikmatnya and susahnya nak berhenti...dah 6 tahun hisap..sakit woo nak berenti...

syazwana, untung kau memang tak memilih dalam makanan. semua aku tibai sayur ulam bagai.

untuk anak? itu mestilah...aku kahwin, aku terus stop. Konfem. (berangan)

yeah amiey...aku pun tak rasa boleh berhenti dalam masa terdekat lebih2 lagi mengejut. itu GILA namanya.

Akim Iqbal said...

busuk bro asap rokok.. kbai..

haikalblank said...

SANGAT busuk pun bro...mak aku hari2 cakap pasal tuh.

aku pun derhaka hari2 sebab tak ikut cakap dia. Walau rokok tu halal pun, dah jadi haram sebab mak aku tak suka aku hisap rokok

mana berkat nak sampai ek? dem betul la...

Alin said...

nasib baik sedar diri. wakakaka xD

haikalblank said...

hehehe memang sedar..tapi tinggal sdar jelah akhirnya! :D

kaizen said...

sayang kat sperma2 ko tuh...

Rafidah Farhana said...

Moga-moga :D